Férfi kézi vb-selejtező: oktattak a címvédő franciák Kolozsváron

Nem hitt a szemének a kolozsvári multifunkcionális csarnokban összegyűlt mintegy 4500 néző a Románia-Franciaország férfi kézilabda világbajnoki selejtező 10. percében: az eredményjelző tábla 4-0-s román vezetést mutatott, a hazai gólok felét a székelyudvarhelyiek büszkesége, Szász András szerezte.

A világ rendje aztán hamar helyre állt, a Didier Dinart vezette franciák előbb elkezdék  ők is a gólok termelését,majd fokozatosan elapasztották a román találatokat. Az eredmény alakulása elmondja a történetet: a . perci 4-0 után, a 18. percben már 7-6, a 22. percben 9-6, a 24. percben 9-9, szünetre viszont már 9-12-nél mentek a csapatok. S innen már nem volt megállás, a címvédő franciák nem hogy nem engedték ki a kezükből a vezetést, a különbséget is folyamatosan növelték a szép számú Kolozsváron tanuló és hazája legjobbjainak lelkesen szurkoló francia egyetemista örömére.

A tudásbeli különbség nagy volt a két csapat között, s ehhez még buta technikai hibák is hozzáadódtak, a szerb megfigyelő kétszer is 2 perces kiállítást rendelt el rossz csere miatt, emberhátrányban aztán végképp nem ugyanabba a súlycsoportba tartozott a két csapat.

Románia két forduló után két vereséggel a 6. selejtezőcsoport utolsó helyén áll, az első két helyet két legyőzője, a 4-4 pontos Franciaország és Portugália foglalja el. A trikolórok következő mérkőzése Litvánia ellen lesz idegenben.

A kolozsvári mérkőzés után a Maszol villáminterjút készített a székelyudvarhelyi születésű Szász Andrással, aki idéntől a Bukaresti Dinamo beállósaként a Bajnokok Ligájában is megmutathatja magát. 

 

 

 

Kimaradt?