Hagi ellátogatott Puskás Ferenc sírjához

Ellátogatott Puskás Ferenc sírjához a Szent István-bazilikába Gheorghe Hagi, a román futball egyik legnagyobb alakja. A FourFourTwo magazin honlapjának beszámolója szerint a játékosként 124-szeres válogatott labdarúgó pénteken, a 2-2-es döntetlennel zárult magyar-román világbajnoki selejtezőmérkőzés előtt kereste fel az Aranycsapat legendás csatárának sírját.Hagi Puskas sirjanal 1

Hagi nagyon büszke arra, hogy pályafutása több ponton is hasonlóságot mutat Puskás Ferencéhez, mindketten 10-es számú mezben játszottak, ballábas lövéseikről voltak elsősorban híresek és kelet-európai futballistaként lettek a Real Madrid sztárjai. "Amikor első meccsemet játszottam a Real Madridban és egy nagy gólt lőttem ballal, a madridi újság azzal a főcímmel jelent meg, hogy: Visszatért Puskás!" - mesélte a FourFourTwo-nak Hagi.

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és a Hagi Akadémia között évek óta kiváló a szakmai kapcsolat, a romániai együttes immár harmadszor lesz szereplője a Puskás-Suzuki-kupának, és ők is rendszeresen meghívják a felcsútiakat nyári U15-ös tornájukra, a Kelet Csillagai nevű U15-ös versengésre. Péntek délelőtt Hagi meglátogatta a Puskás Akadémiát, ahol megtekintette az épülő Aranycsapat Stadiont is, majd a román média képviselőivel találkozott.

Hagi csütörtökön a Puskás Suzuki Kupa sorsolására érkezett Budapestre, mivel az U17-es nemzetközi tornán az általa alapított Hagi Akadémia csapata is részt vesz.

Kimaradt?