Női kézi BL: ott nyert a Fradi, ahol a CSM kikapott

Az FTC-Rail Cargo Hungaria három góllal nyert a német Bietigheim vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap Ludwigsburgban.

Az FTC keretéből a montenegrói Djurdjina Malovic és Bobana Klikovac, valamint Szikora Melinda és a holland Danick Snelder hiányzott, ráadásul Hornyák Dóra, illetve Klivinyi Kinga sem volt százszázalékos állapotban. Sneldernek valószínűleg porckorongsérve van, és hosszabb kihagyás vár rá. A hazaiaknál ott volt a pályán a holland Laura van der Heijden, aki az előző idényben a Ferencváros házi gólkirálya volt. Ő szerezte a németek első találatát, ennek ellenére edzője, Martin Albertsen már a hatodik percben időt kért, mert a spanyol Nerea Pena vezérletével kiválóan kezdtek a vendégek (2-5).

A remek rajt után alaposan visszaesett az FTC. A labdaeladásokat és a pontatlan lövéseket kihasználva van der Heijden irányításával és Dinah Eckerle védéseivel a Bietigheim fordított (8-5), a magyar együttes kilenc perc után tudott ismét betalálni. Elek Gábor vezetőedző beküldte a kapuba Szemerey Zsófiát, aki nagyszerű cserének bizonyult, csapattársainak lövései azonban továbbra sem voltak hatékonyak.

A hullámzó első félidő végén az FTC egygólos hátrányban volt (14-13), majd a szünet után - 5-4-et követően - ismét vezetett (15-14). A junior világbajnok Háfra Noémi, valamint Schatzl Nadine vezérletével növelte a különbséget a vendégcsapat, Klivinyi Kinga pedig emberhátrányból is betalált (20-16).

Egy ideig minden hazai gólra kettővel válaszolt a vendégcsapat, és bár a hajrában egy 3-0-s sorozattal felzárkózott a Bietigheim, a Ferencváros sikerét ekkor már nem fenyegette veszély.

A német együttes legeredményesebb játékosa Laura van der Heijden volt öt góllal.

Az FTC legközelebb november 4-én lép pályára a BL csoportkörében, amikor a Bietigheimet fogadja Érden.

A D csoport másik meccsén a Bukaresti CSM 29-27-re nyert a norvég Vipers Kristiansand otthonában. A bukarestiek kispadján ezen a mérkőzésen mutatkozott be a Pick Szeged férficsapatának korábbi vezetőedzője, a szerb Dragan Djukic.

A D csoport állása:
1. Bukaresti CSM 4 pont (93-88)
2. Ferencváros 4 (86-87)
3. SG BBM Bietigheim 3
4. Vipers Kristiansand 1

    korábban:
C csoport: Thüringer HC (német)-Győri Audi ETO KC 22-38 (11-15)
    Az állás: 1. Győr 6 pont, 2. Podravka Koprivnica (horvát) 3 (82-86), 3. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 3 (77-86), 4. Thüringer HC 0

Kapcsolódók

Kimaradt?