Hokisztorik: akadémisták alkotják a román U20-as válogatott gerincét

Tizennégy, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) kötelékébe tartozó játékost vitt el a román U-20-as válogatottat irányító Gheorghe Iustinian és Elekes Levente edzőpáros abba az edzőtáborba, amely pénteken ért véget Pozsonyban.

Az Sapientia U23-tól Boldizsár Krisztián, Dósa Csaba, Gecse Olivér, Ilyés Tamás, Márk Róbert, Részegh Zsolt, Szabó Zsolt Ákos, Todor Csaba és Tamirjan Eduard, míg az U18-as csapatból Antal László, Karda Előd, Nagygalaczi Géza, Mag Örs és Sillo Huba utazott el a szlovák fővárosba. Az SZJA-s fiúk mellett vannak játékosok Galacról, a Bukaresti Steaua-ból, Gyergyóból, Brassóból és Eduard Casaneanu személyében a Csíkszeredai Sportklubtól is. 

Az edzések, a felkészülési mérkőzések és a szabadidős programok a keret összekovácsolódását célozzák. A fiúk napjai igencsak kötött program szerint zajlottak, ennek ellenére igyekeztek beiktatni azokat a feladatokat is, amiket itthon Carolynn Pedrick erőnléti edző hagyott fel számukra azért, hogy távollétük alatt is ugyanazon elvek mentén készüljenek, ugyanolyan formában maradjanak, mint az itthon maradó társaik.

Szabó Zsolt Ákos, a Sapientia U23 csapatkapitánya szerint a válogatott edzőtáborában összességében jól érzik magukat, megfelelő körülmények között készülhetnek.„Az edzőtábor pozitívumai közé tartozik, hogy jó a hangulat, jó helyen vagyunk, jó a szálloda, jut idő pihenésre, emellett kapunk egy kis zsebpénzt is. Negatívum, hogy az itteni edzések nem olyan megerőltetőek, mint az otthoniak, de az összetartásnak lehet nem is ez a szerepe, hanem az, hogy a válogatott együtt legyen és össze tudjunk szokni. Nehézség, hogy ez idő alatt nem tudunk a tanulmányainkra koncentrálni” – számolt be Szabó.

A mostani kiutazás kapcsán a játékos mesélt a személyes, valamint az egyetemista csapattal együtt kitűzött céljairól, illetve arról, hogy mit jelent számára a válogatott és a Sapientia U23. „Számomra mindkét szerep nagyon fontos, és meghatározónak találom a fejlődésem szempontjából. A Sapientiával csapat szinten szeretném, ha bekerülnénk az U20-as magyar bajnokság rájátszásába, ott lennénk a legjobb négy csapat között. A román bajnokságban jó volna a lehető legjobb helyezést elérni, jó lenne, ha meg tudnánk lepni a Steauat és a Galacot. Remélem, hogy a szezon második felében látható lesz a fejlődés a csapaton, és lassan átvesszük a felnőtt hoki stílusát” – nyilatkozta a csapatkapitány.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?