Liga 1: bűngyenge focival ugrott élre a Kolozsvári CFR

Vasárnap este az U Craiova–FCSB mérkőzés lefújása után derül ki, hogy a Kolozsvári CFR-nek sikerült-e tartósan átvennie a labdarúgó Liga 1 éllovasi pozícióját.

A Nemzetek Ligája miatti 2 hetes szünet után folytatódott pénteken a labdarúgó Liga 1. A 12. forduló első mérkőzésén a Voluntari 4-0-ra legyőzte a Concordia Chiajna alakulatát.

Az esti összecsapáson ugyan Toni Conceicao ugyan legjobb összeállításában küldte pályára a Kolozsvári CFR csapatát, a vasutasok bűngyenge focival rukkoltak elő, lendületlenül és ötlettelenül járatták a labdát a moldvai csapat ellen. Különösen igaz volt ez a korán, a 19. percben megszerzett vezetés után, amikor egy baloldali szögletet Djokovic megtolt, a hosszú saroknál egyedül érkező Andrei Mureșan zavartalanul lőtte ki Rusu kapuját. 

A vasutasok a maguk feladatát ezzel elvégezték, a mérkőzés további részében semmilyen kreatív játékra nem voltak hajlandóak, megelégedtek azzal, hogy a moldvaiak támadásait rombolják. 

A CFR ezzel a győzelmével 23-ra növelte pontjai számát és megelőzte a forduló előtt előtte levő FCSB-t. Ahhoz, hogy listavezetői helyét legalább egy hétig megtarthassa arra lenne szüksége a fellegvári alakulatnak, hogy a Ion Oblemenco stadionban vasárnap este ne szülessen vendéggyőzelem.

Labdarúgó Liga 1, a 12. forduló eredményei
FC Voluntari-Concordia Chiajna 4-0
Kolozsvári CFR-Poli Iasi 1-0
Nagyszebeni FC Hermannstadt-Astra (szombat, 16:00)
Viitorul-Sepsi OSK (szombat, 21:00)
Medgyesi Gaz Metan-FC Botoşani (vasárnap, 18:00)
U Craiova-FCSB (vasárnap, 21:00)
Dinamo-Dunărea Călăraşi (hétfő, 21:00) 

Kapcsolódók

Kimaradt?