Vass Ádám szoros mérkőzést, magyar győzelmet vár

Szoros mérkőzést és hazai győzelmet vár a péntek esti magyar-román vb-selejtezőtől Vass Ádám, a Kolozsvári CFR magyar légiósa. A Liga 1 egyetlen magyarországi futballistája szerint egyformák a győzelmi esélyek, egyik csapatot sem tartja favoritnak.

A péntek este 21.30-kor kezdődő találkozót a maszol.ro élőben közvetíti a Puskás Ferenc Stadionból.vass

„Némi előny a románoknak, hogy jó játékosokra épülő jó csapatuk jó formában van, tagjai hosszú ideje együtt játszanak, szóval nem lesz ez könnyű meccs a számunkra. De a románoknak sem lesz az, mert a magyar csapatot is kiváló futballisták alkotják" – nyilatkozta a Dolce Sportnak Vass Ádám.

A kolozsváriak magyar légiósát arról is kérdezték, hány ponttal kalkulálnak a magyarok a Románia elleni pénteki és a Törökország elleni keddi mérkőzésen. „Természetesen mind a hat pontot akarjuk, de ezt csak kimondani ilyen egyszerű. Csak ismételni tudom magam, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számítok a románok ellen, azonban győzelemre játszunk, aztán majd meglátjuk, mire jutunk" – mondta Vass.

S hogy milyen befolyással lesznek az üres lelátók az eredményre? „Szerintem Romániának kedvez, hogy nem lesznek nézők, hiszen más úgy játszani egy hazai csapat ellen, hogy azt nem támogathatják a helyszínen a szurkolóik. De ez nem lehet leküzdhetetlen probléma a magyaroknak, ha vannak nézők, ha nincsenek, mindenképpen nyernünk kell, majd meglátjuk, sikerül-e" – tette hozzá a magyar játékos.

Kimaradt?