Hokisztorik: székely válogatottat raktak össze az U14-es korosztályban

A hétvégén elkezdték szereplésüket a magyar korosztályos bajnokságban a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) U14-es játékosai is. Az SZJA 2005 néven benevezett csapat két vereséget szenvedett a karcfalvi műjégpályán, de Del Pedrick technikai igazgató látott jó dolgokat is, amire építeni lehet.

Szombaton délután a Ferencváros 4-0-ra, vasárnap a Dunaújvárosi Acékbikák 7-10-re nyert a Felcsíki Műjégpályán.

Ez a két mérkőzés volt a 2005-ös korosztály első tétmeccse ebben az összeállításban, ugyanis a csapat a közelmúltban jelentős átalakuláson esett át. Mint a Hokisztorik megtudta, a Csíkszeredai ISK keretében együtt felnövő játékosok egy része az edzőjükkel együtt „átigazolt” Brassóra, így aztán kényszer szülte megoldással egy székely válogatottat állítottak össze a SZJA 2005-ban. A gyergyói és csíki medence különböző településeiről verbuválták a fiúkat (és egyetlen lányt) és elindították őket a magyar korosztályos bajnokságban.  

A szombati, a Ferencváros ellen 0-4-re elvesztett összecsapás után Del Pedrick, az SZJA technikai igazgatója így értékelt: „Nehéz meccs volt a játékosaink számára, akik most szokják egymást. Nagy kihívás ez szellemileg is, fel kell nőniük ehhez a feladathoz, nem lehet hosszútávú következtéseket levonni ebből a nagyarányú vereségből”. Pedrick szerint a legfontosabb dolog, hogy a játékosai nagyobb biztonsággal kezeljék a korongot, határozottabban menjenek bele a test test elleni párbajokba, ehhez pedig növelni kell erőnlétüket is.

A kanadai szakemberrel a vasárnapi, sokkal szorosabban alakult, Dunaújvárosi Acélbikák elleni mérkőzés után is szóba álltunk. A 17 gólos összecsapás (7-10) végén Pedrick sokkal optimistábbnak mutatkozott, szerinte az U14-es „székelyföldi  válogatott” egyértelműen felfele ívelő pályára állt, egy pár közös edzés után az eredmények is elkezdenek majd jönni. 

Erdemények
SZJA 2005-Ferencváros 0-4
SZJA 2005 – Dunaújvárosi Acélbikák 7-10
az SZJA gólszerzői: Bende Áron, Kozma Gergő (4), Szopos Böjte Szabolcs és Sütő Barna

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?