Az év játékosa lehet Simona Halep

A Női Tenisz Szövetség (WTA) Simona Halepet is nevesítette az év játékosa címre, amelyet az év végén ítélnek oda – tájékoztatott kedden hivatalos honlapján a WTA.

Halep idén megnyerte a Roland Garrost és 49. hete vezeti a WTA világranglistát. 2018-ban a román játékos még begyűjtötte a sencseni és a montréali bajnoki címeket is, és döntős volt Rómában és Cincinattiben.

A WTA nevesítette még a másik három Grand Slam torna győztesét: a dán Caroline Wozniackit (Australian Open), a német Angelique Kerbert (Wimbledon) és a japán Naomi Osakát (US Open), illetve a cseh Petra Kvitovát, akinek idén a legtöbb (5) bajnoki győzelme van.

Mihaela Buzărnescut, aki egy szenzációs idényt tudhat maga után, amelyben bekerült a top 20-ba, Amanda Anisimova, Daniele Collins, Sofia Kenin és Arina Sabalenka mellett a legjobb újonc kategóriában nevesítették.

A többi kategória jelöltjei:

Az év párosa: CoCo Vandeweghe (USA)-Ashleigh Barty (Ausztrália), Barbora Krejčíková /Katerina Siniakova (Csehország), Kristina Mladenovic (Franciaország)/Babos Tímea (Magyarország) és Elise Mertens (Belgium)/Demi Schuurs (Hollandia).

A legtöbbet fejlődő játékos (a Top 100-ból): Kiki Bertens (Hollandia), Julia Goerges (Németország), Daria Kaszatkina (Oroszország), Elise Mertens (Belgium), Vang Csiang (Kína) és Aljakszandra Szasznovics (Fehéroroszország).

Az év visszatérője: Serena Williams (USA), Belinda Bencic (Svájc), Bethanie Mattek-Sands (USA) és Ajla Tomljanovic (Ausztrália).

A győzteseket a szingapúri világbajnokságon hirdetik ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?