Liga 1: helyet cserélt a Medgyes és a Sepsi OSK a dobogó harmadik fokán

Továbbra is két erdélyi csapat - a 11. forduló két nagy nyertese, a Kolozsvári CFR és a Medgyesi Gaz Metan - foglalja el a labdarúgó Liga 1 tabellája dobogójának második és harmadik fokát a listavezető FCSB mögött.

Nagyon jó hétvégét zártak a labdarúgó Liga 1 Szeben megyei csapatai, az újonc FC Hermannstadt megszerezte első idegenbeli pontját Craiován, a Medgyesi Gaz Metan pedig megszakította a Sepsi OSK hazai, hat mérkőzés óta vartó veretlenségi sorozatát.   

Sepsiszentgyörgyön a házigazda csapat már a 31-ik percben megszerezte a vezetést Yasin Hamednek köszönhetően, ám jó formában lévő medgyesiek alig hét perccel később egy szabadrúgást követően Iulian Cristea fejese révén kiegyenlítettek. A második félidő végén, a 89. percben a medgyesi David Caiado döntötte el a mérkőzést, amikor kapásból a Sepsi OSK kapujába vágta a labdát. 

Ezzel az eredménnyel a medgyesi csapat a tabella 3-ik helyére került, míg a Sepsi OSK visszacsúszott a hetedik helyre.

A forduló másik nagy nyertese a Kolozsvári CFR, amely 2-1-re legyőzte idegenben a hazai pályán eddig ugyancsak veretlen Astra Giurgiut és ezzel 1 pontra megközelítette a listavezető FCSB-t. A fővárosiak lábában volt az előnyük növelésének a lehetősége, ám ezt a Concordia óriási meglepetésre megakadályozta, a chiajnai csapat a volt CFR-es Paul Batin góljával nyerni tudott Bukarestben.

A Liga 1 most két hétig szünetel a Nemzetek Ligája összecsapások miatt. 

Liga 1, a 11. forduló eredményei
Poli Iaşi-Viitorul 1-2
U Craiova–Nagyszebeni FC Hermannstadt 1-1
Astra-Kolozsvári CFR 1-2
Dunărea Călăraşi-FC Voluntari 1-1
Sepsi OSK-Medgyesi Gaz Metan 1-2
FCSB-Concordia 0-1
FC Botoşani-Dinamo (hétfő, 21:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?