Erste Liga: a Hokiklub két harmadon át tartotta magát Csíkszeredában

Megtartotta remek hazai mérlegét a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában, miután vasárnap este a Hokiklub Budapestet is legyőzték. A Leo Gudas-Hozó Levente edzőpáros újoncokat avatott Ilyés Tamás, illetve Szabó Zsolt-Ákos révén, akik a Sapientia U23-ból jöttek fel Horváth Lászlóval és Részegh Zsolttal együtt.

Álmos meccskezdés után Valchar fújt ébresztőt egy kapuvassal, majd a nyolcadik percben jött az első gól. A vendégek jutatták Lakosil hálójába korongot, de a játékvezetők érvénytelenítették azt. Egy percre rá Antal Zsombor finom passza után Rokaly Norbert volt eredményes. Hamar növelhette volna előnyét a Sportklub, de Részegh Tamás elhibázta a rávezetést. Ami viszont késett nem múlott és a 14. percben Fodor hátrányból növelte kettőre az előnyt. Ugyanezen előnyben viszont Csíki szépített egy kékvonalas bombával. Részegh Tamás viszont hamar kijavította hibáját és szólóját belőtte. A harmadot viszont egy kontragól zárta Orbán révén.

A második felvonásban támadásban maradt a Sportklub és Taratuhin hamar újfent kettőre növelte az előnyt, hogy két percre rá Orbán is duplázzon. Jött a kapuscsere hazai oldalon. A harmad végén akár egyenlíthetett volna a vendég alakulat, de elpuskáztak egy kettős előnyt.

A záró felvonás teljes mértékben a hazai csapatról szólt, amely ebben a húsz percben bebiztosította győzelmét – amelyhez kétség sem fért – és készülhet a hétfő esti hazai székely rangadóra a gyergyói Hoki Klub ellen.

Eredmény
Csíkszeredai Sportklub – Hokiklub Budapest 8–3 (3–2, 1–1, 4–0)
Gólszerzők: Rokaly N. (9.), Fodor (14.), Részegh T. (16., 56.), Valchar (27.), Taratuhin (43.), Becze (48.), Panov (52.), illetve Csíki (15.), Orbán (20., 27.).
Mestermérleg
Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: – Ajándékoztunk pár helyzetet az ellenfélnek, amelyekkel élni tudtak. Volt pár fiatal nálunk lehetőséget adtunk számukra is a bizonyításra. Másrészt pedig pihentetni tudtunk ezáltal néhány fontos játékost a holnapi meccsre.
Dusan Kapusta, Hokiklub Budapest: – A pénteki nagyarányú vereség után ma a második harmad után a hazai csapat csak 4–3-ra vezetett. Nagyon szép munka volt ez a fiúktól. Megkaptuk az esélyt az egyenlítésre is, nem voltunk elég pontosak. A harmadik harmad elején jött az ötödik, de ekkor is megvoltak a lehetőségeink. Később viszont megtörtünk, elfáradtunk, mentálisan már nem bírtuk. El kell mondjam, hogy nagyon jó csapat a Csíkszereda. Mikor közel kerültünk, akkor vagy a légiósok, vagy a hazai játékosok remek játékot mutattak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?