BL: óriási meccsen nyertek Messiék, Nápolyban botlott a Liverpool, Neymar triplázott

A Barcelona 4-2-re győzött a Tottenham Hotspur vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójának szerdai rangadóján.

A katalánok már a második percben vezetést szereztek a francia világbajnok kapus, Hugo Lloris rossz kijövetelének köszönhetően, később Ivan Rakitic viszont pazar gólt lőtt. A második játékrészben a nyári világbajnokság gólkirálya, Harry Kane szépített, de egy újabb nagyszerű Barcelona-akció végén Lionel Messi visszaállította a kétgólos különbséget. Bár a londoniak egy megpattanó lövéssel ismét szépítettek, a bajnokságban rossz formát mutató Barcelona végül a hajrában Messi második találatával bebiztosította győzelmét, így megőrizte makulátlan mérlegét a BL-ben, míg a Tottenham továbbra is pont nélkül áll.

A csoport másik találkozóján az Internazionale hátrányról fordítva 2-1-re múlta felül a PSV Eindhovent idegenben, így szintén hibátlan maradt.

A játéknap másik kiemelt mérkőzésén az SSC Napoli hazai pályán hajrában szerzett góllal győzte le az idén döntős FC Liverpoolt.

A PSG a szerb Crvena Cvezda csapatát fogadták hazai pályán, és – nem meglepő módon – fölényes győzelmet arattak. A találkozó végeredménye 6-1 lett, s Neymar a sikerhez három góllal járult hozzá.

 A csatár a 20., majd a 22. percben talált be, a második játékrészben pedig a 81. percben volt eredményes. A brazilon kívül az argentin Angél Di María, iléetve a Paris Saint-Germain másik csillaga, a francia Kylian Mbappé is bevette a szerbek kapuját.

A PSG az előző fordulóban a Liverpool vendégeként lépett pályára, s 3-2-es vereséget szenvedett. A franciák kétgólos hátrányból álltak fel, ám a Pool brazil csatára, Roberto Firmino a hajrában megtréfálta Neymarékat.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló
A csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-FC Bruges (belga) 3-1 (1-1)
Borussia Dortmund (német)-AS Monaco (francia) 3-0 (0-0)
B csoport:
Tottenham Hotspur (angol)-FC Barcelona (spanyol) 2-4 (0-2)
PSV Eindhoven (holland)-Internazionale (olasz) 1-2 (1-1)
C csoport:
SSC Napoli (olasz)-FC Liverpool (angol) 1-0 (0-0)
Paris Saint-Germain (francia) - Crvena zvezda (szerb) 6-1 (4-0)
D csoport:
Lokomotiv Moszkva (orosz)-Schalke 04 (német) 0-1 (0-0)
FC Porto (portugál)–Galatasaray (török) 1–0 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?