Bölöni László: mindkét országban vannak idióták

„Idióták vannak Magyarországon és Romániában, de vannak Franciaországban is" – jelentette ki Bölöni László a magyar zászló elégetéséről a gsp.ro-nak adott interjúban. A volt román válogatott labdarúgó a pénteki román-magyar mérkőzés előtt nyilatkozott a román lapnak.boloni-laszlo

Bölöni visszataszítónak tartja a Rapid szurkolóinak kolozsvári gesztusát, amely ellen szerinte szigorúan fel kell lépni. „Ugyanígy fel kell lépni, ha román, amerikai vagy akár ciprusi zászlót égetnek a stadionokban" – jelentette ki.

A jelenleg edzőként tevékenykedő neves labdarúgó helyesli, hogy a román-magyar mérkőzést zárt kapukkal játsszák a magyar szurkolók idegengyűlölő megnyilvánulásai miatt. „Így legalább megtanulják a hülyék, hogy nem a korlátoltságuk és nacionalizmusuk kinyilvánítására járjanak stadionba. Ilyesminek a sportban helye nincs" – fogalmazott.

Bölöni szerint nagy a klubok és a szakszövetségek felelőssége abban, hogy a zászlóégetéshez hasonló incidensek ne fordulhassanak elő. Emlékeztetett arra, hogy már a mára technika lehetővé teszi a a rendbontók azonosítását és előállítását.

Kimaradt?