Súlyos betegségben szenved Simona Halep

Porckorongsérve van Simona Halepnek. Emiatt kérdésessé vált a női világranglistát vezető teniszező részvétele a szingapúri világbajnokságon. 

Halep Facebook-oldalán közölte kedden, hogy egy mágnesesrezonancia-vizsgálat nyomán kiderült, porckorongsérve van, de reméli, hogy mielőbb visszatérhet a pályára. Később, egy másik bejegyzésben azt írta, nem szorul műtétre, egyelőre fizikoterápiás kezelésre van szüksége.

A 27 éves román sportoló vasárnap hátfájdalmai miatt feladta a tunéziai Ons Jabeurrel játszott mérkőzést és visszalépett a pekingi tornától, amelyet tavaly megnyert, így pályafutása során először a világranglista élére állhatott. Simona Halep ezzel sorozatban negyedszer veszített mérkőzést: a cincinatti torna elveszített döntője után a US Openen az első fordulóban búcsúzott, és Vuhanban sem jutott túl a második körön. 

Az eredeti tervek szerint október 15-e és 21-e között Moszkvában, majd október 21-e és 28-a között a szingapúri világbajnokságon kellene pályára lépnie, sérülése miatt azonban kérdésessé vált a tornákon való részvétele. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?