Ez lett az eredménye a Kolozsvári CFR európai leszereplésének

Már az első selejtezőkörben játszania kell a román bajnoknak a labdarúgó Bajnokok Ligája következő évi kiírásában, hiszen a romániai csapatok idei európai leszereplése tovább rontotta az ország koefficiensét, a román bajnokság így a 20. helyre csúszott vissza az európai mezőnyben.

Ebben a visszalépésben „vastagon benne van” a Kolozsvári CFR is, amely idén előbb a Bajnokok Ligája selejtezőjéből esett ki a Malmö FF ellen, majd az Eurűpa-liga rájátszásában mindkét mérkőzését elveszítette a luxemburgi Dudelange F91 ellen.

Nem dicsekedhet jobb szerepléssel a többi román csapat sem, az EL csoportkörhöz - hasonlóképpen a CFR-hez - a FCSB állt, amely a Rapid Bécs ellen vérzett el.

Következésképpen Románia három pozíciót visszacsúszott az UEFA koefficiens táblázatán. A tavalyi 17. hellyel és a mostani 20. pozícióval is négy-négy csapat indulhat az európai porondon, viszont lényegesen rosszabb startpozícióból.

A 2018-19-es szezon Liga 1-es bajnokának már a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében hadrendbe kell állnia, így a július 9-10-i első mérkőzés miatt a játékosok tulajdonképpen el is felejthetik a nyári szünetet. Hasonlóan rosszul járt a Liga 1 jövendő ezüst és bronzérmese is, ők egy nappal később, 2019. július 11-én vívják meg első eirópai kupamérkőzésüket az Európa-liga első selejtezőkörében. Vélhetően nagy lesz a „verekedés” a Román Kupáért, hiszen annak nyertese az Európa-liga második selejtezőkörében indulhat és ez azt jelenti, hogy két héttel később, csak július 25-én játssza le első meccsét. 

Kimaradt?