Liga 1: pénteken a Sepsi, szombaton a CFR, vasárnap a FCSB vezette a tabellát

Egy napig vezette a labdarúgó Liga 1 tabelláját (együtt a FCSB-vel - szerk. megj.) a Sepsi OSK, amelytől egy napig a Kolozsvári CFR vette át a listavezetői helyet, viszont vasárnap este a két erdélyi csapat a bukarestiek sikere miatt visszacsúsztak a dobogó 2. illetve 3. fokára.

Mint pénteki cikkünkben írtuk, a Sepsi OSK kínkeservesen megszenvedett hazai közönsége előtt azért az 1 pontért, amelyet a Tandia 95. percben szerzett meg a FC Voluntari ellen.

Az idei formája alapján joggal jobbnak tartott háromszékiek egy esetleges győzelemmel 2 pontos különbséggel vezethették volna a táblázatot, így „be kellett érniük” azzal, hogy 15-15 ponttal a FCSB-vel közösen álltak az élen.

Mivel Eugen Neagoe csapata elsőként lépett pályára a 9. fordulóban, borítékolható volt, hogy az 14 pontos üldöző bolyból valaki vagy a 13 pontos bajnokcsapat megelőzi pontszámban. Ez már szombaton koradélután megtörtént, amikor a – valljuk be, a pocsékul játszó – Kolozsvári CFR George Țucudean 69. percben „talált” góljával legyőzte Marosvásárhelyen az FC Hermannstadt csapatát. A vasutasok ezzel 16-ra növelték pontjaik számát és megelőzték a 15-15 pontos FCSB-t és Sepsi OSK-t.

Toni Conceicao együttese is sejthette, hogy éllovasi pozíciója nem lesz hosszúéletű, hiszen a legnagyobb riválisnak tartott bukarestiek vasárnap este az újonc Dunărea Călărași ellen futottak ki, és síma 2-0-s sikerükkel visszavették a listavezetői helyüket.

A forduló utolsó mérkőzésén, a hétfőn este megrendezésre kerülő Astra-Gaz Metan találkozón mindkét csapat előtt adott a lehetőség, hogy egy esetleges győzelemmel „befurakodjanak” a FCSB és a CFR 1907 közé.

Labdarúgó Liga 1, a 9. forduló
Sepsi OSK-FC Voluntari 1-1
Poli Iaşi-Dinamo 1-0
FC Hermannstadt-Kolozsvári CFR 0-1
FC Botoşani-Concordia 0-2
U Craiova-Viitorul 2-0
FCSB-Dunărea Călăraşi 2-0
Astra-Medgyesi Gaz Metan (hétfő, 21:00) 

  

Kapcsolódók

Kimaradt?