Jenei Imre szerint a románok előrébb járnak

A Nagyváradon élő Jenei Imre, korábbi román és magyar szövetségi kapitány - akinek pénteki születésnapján mérkőzik meg a két labdarúgó-válogatott Budapesten - úgy véli, hogy a román válogatott kicsivel előbbre tarta a felkészülésben.emeric-ienei

Jenei Imre az MTI-nek szerdán elmondta: kiegyensúlyozott mérkőzésre számít, szerinte mindkét csapatban az utóbbi négy évben megtörtént a generációváltás. Rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy közönség nélkül kell lejátszani a budapesti világbajnoki selejtezőt. Szerinte biztosan lett volna 3500-4000 román és közel ötvenezer magyar szurkoló a lelátókon. Hozzátette, örömmel hallotta, hogy még a román játékosok némelyike is nehezményezte, hogy zártkapus lesz a mérkőzés.

„A színészek fel sem mennek a színpadra, ha nincs közönség" - példálódzott a volt szövetségi kapitány. Jenei Imre elmondta, olyan magyar nemzetiségű román állampolgárként, aki a román futballban érte el pályája nagy sikereit, a román válogatottnak fog szurkolni a mérkőzésen. Hozzátette, ha a magyarok nem Romániával mérkőznek, akkor általában nekik szurkol.

Jenei Imre pénteken tölti be a 76. évét. Játékosként 12-szer öltötte magára a román válogatott mezét. A bukaresti Steauával edzőként 1986-ban megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját. A román válogatottat 1986 és 1990 között, majd 2000-ben készítette fel; 1990-ben világbajnokságon, 2000-ben Európa-bajnokságon vett részt vele. 1992 és 1993 között a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt.

Kimaradt?