Liga 1: „hagyományos” eredmény született a CFR-FCSB rangadón

Bankot robbanthatott az a sportfogadó, aki nem gondolkodott túl sokat a labdarúgó Liga 1 nyolcadik fordulójának rangadója, a Kolozsvári CFR–FCSB mérkőzés előtt.

A főbb fogadóirodák 3.6-os szorzóval lőtték be a döntetlent, az 1-1-es eredményt eltalálóknak pedig több mint hatszoros pénzt ígértek a mérkőzés előtt. Nagy kérdés, hogy miért? Hiszen a vasutasok és a bakák tavalyi négy találkozója - kettő az alapszakaszban, kettő a rájátszásban - függetlenül a helyszíntől vagy a bajnokság szakaszától 1-1-es döntetlennel zárult.

Kolozsvári CFR és a bukaresti FSCB vasárnap este mintegy 10 ezer néző előtt csapott össze a fellegvári Constantin Rădulescu stadionban. A tét a listavezetői hely megszerzése volt, ugyanis a forduló előző napjain három alakulat - az Astra Giurgiu, a Sepsi OSK és a Szászmedgyesi Gan Metan - is beérte a 14 pontos FCSB-t. A 12 pontos CFR pedig egy esetleges győzelemmel négy csapatot előzhetett volna meg.

A mérkőzés elején a házigazdák előtt adódtak a nagyobb gólszerzési lehetőségek Păun többször és jól verekedte át magát a FCSB védelmén, egy alkalommal pedig az előrelopakodó Lang Ádám nem habozott ellőni 25 méterről, amikor megnyílt előtte a lehetőség. Ehhez képest a vezetést a bukarestiek szerezték meg a 24. percben, amikor Florinel Coman lecsapott arra a labdára, melyet Lang mellel tett vissza - röviden - Arlauskisnak. 

A vasutasok iszonyatos rohamot indítottak a bekapott gól után, de gólhelyzet már csak kettő - mindkét kapunál egy-egy - adódott szünetig: Gnohere bombája szállt kissé mellé, Djokovic lövését pedig Bălgrădean hárította.

A szünet utáni első valamirevaló helyzetnél egyenlített a CFR, egy jól érkező beívelést Djokovic fejelt kapura, Bălgrădean csak előre tudta ütni a labdát, a kipattanóra pedig lecsapott a vasutasok házi gólkirálya, Țucudean. Nem az aradi csatáron múlt, hogy a CFR nem vette át a vezetést, ugyanis jól helyezett lövésének hárításához Bălgrădean valódi bravúrt kellett bemutasson.

Az összecsapás végül meghozta azt az eredményt, amivel mindkét csapat emelt fővel hagyhatta el a pályát és ugyanakkor még jobban összetömörítette az élmezőnyt.

Labdarúgó Liga 1, a 8. forduló eredményei
Kolozsvári CFR–FCSB 1–1
FC Voluntari–CSM Poli Iași 2–3
Medgyesi Gaz Metan–Universitatea Craiova 3–2
Dunărea Călărași–FC Botoșani 3–2
Dinamo–Astra Giurgiu 1–2
Concordia Chiajna–Sepsi OSK 0–3
FC Viitorul–FC Hermannstadt (hétfő, 21.00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?