Bárpincérnőt fogdosott és rasszista megjegyzéseket tett a magyar hokikapus

Őrizetbe vették az egyesült államokbeli Duluth-ban Hetényi Zoltánt, a magyar jégkorong-válogatott és az Orlando Solar Bears kapusát. A magyar szövetség (MJSZ) értesülése szerint a játékos már szabadlábon van, és szeretne minél előbb visszatérni Budapestre.

Hetenyi-Zoltan-arrestedA Gwinnett Daily Post című lap cikkét a prohockeynews.com vette át. Az újság azt írja, hogy Hetényi még vasárnap hajnalban, egy helyi bárban fogdosott egy pincérnőt, illetve Amerika-ellenes és rasszista megjegyzéseket tett.

Az East Coast Hockey League-ben (ECHL), azaz a harmadik osztályban érdekelt orlandói klub jelezte: szerződést bontott a kapussal, és erről értesítette az American Hockey League-ben (AHL) szereplő és Hetényi másodosztályra vonatkozó játékjogával rendelkező Peoria Rivermen együttesét is.

A Daily Post azt írja, hogy Hetényit három rendbeli szexuális zaklatással, illetve rendbontással vádolják, ezért 40 400 dollár az óvadék, amelyet hétfőig még nem fizettek ki.marty-st-louis-zoltan-hetenyi-2009-4-26-16-21-12Ugyanakkor az MJSZ szakmai alelnöke, Kovács Csaba úgy tudja Rick Chernomaz szövetségi kapitánytól, hogy Hetényi kedden már szabadlábon volt, van repülőjegye Budapestre, és szeretne mielőbb csatlakozni az április 14-én kezdődő, budapesti divízió I-es világbajnokságra készülő válogatotthoz. Kovács hangsúlyozta: hisz Hetényi ártatlanságában, és bízik benne, hogy mielőbb megoldódik az ügy.

Kedden este az MJSZ közleményben jelezte: tudomásul vette, hogy Hetényit mivel vádolják az Egyesült Államokban.

"Sajnos az érintettel egyelőre nem sikerült felvenni a kapcsolatot, és mélyebb információk sem állnak rendelkezésünkre. A szövetség tovább tájékozódik az ügyben, addig is fenntartja az ártatlanság vélelmét Hetényi Zoltánnal kapcsolatban" - áll a közleményben.

Az MTI telefonon többször kereste a játékost, de nem sikerült elérnie.

Kimaradt?