Erste Liga: hullámzó meccsen győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub

Egy tucat gól, izgalom, de rengeteg bosszantó hiba tarkította a Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros Telekom jégkorong Erste Liga-mérkőzést. Végül büntetőlövések után a kék-fehér alakulat örvendhetett a plusz egy pontnak.

Az idény első Erste Liga meccsét pazarul kezdte a Sportklub, hiszen bő egy perc után Taratuhin villanása után már 1–0 volt. A kezdeti nyomást hamar túlvészelte a Fradi, hogy majd az ötödik percben egy ártalmatlannak tűnő lövésből egyenlítsen. Tempós volt a meccs, kevés volt a játékmegszakítás, ám a hibák egyre sűrűsödtek mindkét oldalon, hogy a harmad második felében újabb gólváltás legyen, amellyel a felek beállították az első 20 perc eredményét.

A második felvonást emberelőnyben kezdhették a hazaiak, de azt nem sikerült kihasználni, majd öt az öt ellen Walls juttatta előnyhöz a zöldeket egy sakk-mattra játszott akció végén. Ezt követően a Fradi percei következtek, de gólvonalról is sikerült menteni. A meccs képére jellemzően ezt követően a Sportklubon volt a sor, hogy helyzeteket alakítson ki majd Becze zseniális megmozdulása után egyenlítsen. Rögtön a gól után pedig Sulakov hagyott ki a hazai oldalon egy ziccert, míg túloldalt Rafaj. A harmad felénél jött a hazai hidegzuhany, miután a vendégek visszavették a vezetést. Amely nem tartott sokáig, miután Részegh T. zseniális egyéni meglódulása, majd szólója pazar gólt ért. A folytatásban a Sportklub dominált, de eredményességben ez nem látszott meg.

Az utolsó felvonás sem különbözött az első kettőtől. Tóth A. hamar vezetéshez juttatta Fodor Szabolcs együttesét, hogy pár percre rá Becze érjen bele remekül Valchar távoli bombájába, amellyel megzavarta Aranyt. Az egyenlítő találat a vendégeket hozta fel. Tóth A. és Walls még rontott nagy helyzetben, de Switzer már nem az 54. percben. Öt és fél perccel a vége előtt Leo Gudas időt kért egy fór helyzet után, de nem úgy nézett ki, hogy van visszaút. Egy perccel a vége előtt pedig Lakosil is lekorcsolyázott és jött a dráma: Becze mesterhármasa hosszabbítást ért.

A ráadás perceiben a Sportklub volt aktívabb, de Panov az üres kapus helyzetet elpuskázta, majd jöhettek a büntetőlövések. Nyitásként pedig Belov védhetetlen gólt lőtt, amely a győztes találatot is jelentette végül.

Eredmény:
Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom 7–6 (2–2, 2–2, 2–2, 0–0, 1–0) – sz.u.
Gólszerzők: Taratuhin (2.), Valchar (12.), Becze (26., 47., 60.), Részegh T. (30.), Belov (65. – GWS), illetve Fitzgerald L. (5.), Tóth A. (15., 41.), Walls (22.), Karmeniemi (29.), Switzer (54.).

Mestermérleg

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: – Nem játszottunk jól, sok hibát vétettünk, rengeteg gólszerzési lehetőséget hagytunk az ellenfélnek. Nyertünk ugyan, de ennél sokkal többre lesz szükség az elkövetkezendő időben. Az igaz, hogy a csapat karaktert mutatott és többször hátrányból felállva nyertünk, de a védekezésünkön javítanunk kell.

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: – Nehéz meccset játszottunk, amelyen a hatékonyság most megvolt, ám hátul volt sok hiba, amelyek eddig nem jöttek elő. Hozzá kell tenni, hogy itt Csíkszeredában ilyen közönség előtt, pláne ilyen jó csapat ellen nem könnyű játszani. Egy ilyen jó csapat pedig egy-egy ilyen hibát ki tud használni elég hamar. Örvendek viszont, hogy előnyből sikerült gólt lőni, jó volt az előnyös játékunk és sikerült a helyzeteket kihasználni. Még egyszer mondom, nagyon jó meccset játszottunk. Kudarcnak érzem az egy pontot, hiszen 28 másodpercre voltunk attól, hogy elvigyünk egy nagyon nehéz három pontot és ezt rosszul éljük meg. De látni kell a jó oldalát is, hiszen egy új csapatot építünk, 16 új játékossal. Idő kell, amíg összeforr az együttes. Ha ezt az oldalát nézzük, hogy harmadik meccsünkön, idegenben, a Csíkszereda vendégeként elhozunk egy pontot, az előremutató.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?