Erste Liga: kőkemény meccsel nyitja az idényt a Csíkszeredai Sportklub

Elérkezett az idő a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata számára is, hogy bemutatkozotton az Erste Ligába. Méghozzá egy bitang nehéz ellenféllel szemben. A kék-fehérek ugyanis a nyáron alapos vérfrissítésen és combosodáson átesett Ferencvárost fogadnak.

Meccsekkel tarkított időszakon van túl a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, de a java még csak ezután következik. A kék-fehérek ugyanis pénteken este 18.30 órától elkezdik menetelésüket az Erste Ligában, méghozzá a Ferencváros ellen.

A zöld-fehérek kerete a nyáron alaposan átalakult, megcombosodott. Magyar válogatott, vagy épp a válogatottsághoz közel álló játékosok sorát igazolták le és nagyszerű légiósokkal egészítették ki őket. És bár az első meccsüket a Debrecen ellen csak hosszabbítással, míg a másodikat az Újpest vendégeként hosszabbítás után elveszítették biztosan állítható, hogy bitang erős ellenfelek lesznek. Az új vezetőedző, Fodor Szabolcs, ugyan még nem tett minden elemet a helyére, de minden alakulatra igaz ez.

Akárcsak a Sportklubra, amely bár négy meccset letudott a román bajnoki idényből, azok nem okoztak igazi nagy fejtörést a sportolóknak. Az Erste Liga és az ott szereplő ellenfelek más kávéház. Leo Gudas-Hozó Levente edzőpárosnak annyival könnyebb dolga van rivális kollégájukkal szemben, hogy a Sportklub keretének magja egyben maradt és azt egészítették ki pár játékossal. Így a közeg és a elvárások senki számára sem az ismeretlent jelentették.

Ez ugyanakkor nem jelent garanciát a biztos győzelemre. Leo Gudas vezetőedző pedig irgalmatlan kemény ütközetre számít, amelyen minden jégre lépő játékos maximálisan oda kell tegye magát a siker érdekében. Ezért készültek a nyár folyamán. „Nem sokat tudok erről az új Ferencvárosról, bár végignéztem a legutóbbi mérkőzésüket. Az viszont biztos, hogy a három pont érdekében nagyon jó játékot kell mutassunk. Minden meccsre ezért a célért korcsolyázunk ki így is készültünk az előttünk álló feladatra. Ez lesz ugyanakkor az első Erste Ligás meccsünk az idénybe, így érthető, hogy egy picit idegesebb mindenki. A saját játékunkra kell koncentráljunk és azokat az elemeket kell betartani a 60 perc alatt, amelyet edzéseken, vagy épp az öltözőbe kértem a srácoktól” – fogalmazott Leo Gudas a csíkiak szakvezetője.

A Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros Telekom mérkőzést pénteken 18.30 órától rendezik a Vákár Lajos Műjégpályán.

A Sportklub ugyanakkor felhívja a szurkolók figyelmét, hogy azon nézők akik nem rendelkeznek bérlettel figyeljék, hogy ne bérletes helyekre üljenek le, továbbá minden kilátogató nézőt arra két, hogy a torlódás elkerülése érdekében idejében foglalják el helyeiket.

Kapcsolódók

Kimaradt?