US Open: Djokovics és del Potro döntőzik

Rafael Nadal sérülés miatt nem tudta befejezni a Juan Martín del Potro elleni elődöntőt az Egyesült Államok nemzetközi teniszbajnokságának (US Open) pénteki versenynapján, így a két játszmát megnyerő argentin játékos jutott be a férfi egyes vasárnapi fináléjába.

Rafael Nadal elveszített adogatójátékkal kezdte a mérkőzést, de rögtön sikerült ellopnia Juan Martín del Potróét, sőt amikor 4:4-nél megint az ellenfél csinált pontot az ő szerváiból, újra visszabrékelt – méghozzá két játszmalabdát hárítva! A szett végül rövidítésbe torkollott, és azt az argentin nyerte meg (7–3, 7:6).

A másodikban is Del Potro vezetett 2:1-re, amikor Nadal sérülés miatt ápolást kért. A jobb combját masszírozták hosszasan, ám a fájdalom aligha múlt el, mert a spanyol játékos azonnal elveszítette az adogatójátékát. A következő játék is Del Potróé lett, aztán Nadal – bár egy vonalbírói bekiabáláson felhúzta magát – a saját szerváiból szépített.

Del Potro következő adogatásaiból a futni alig tudó Nadal labdamenetet sem tudott nyerni, majd a saját adogatását elveszítve elbukta a második játszmát is (6:2). Ebben a helyzetben nem volt értelme a folytatásnak – Nadal feladta a meccset, Del Potro bejutott a döntőbe!

Az argentin ellenfele a kétszeres győztes Novak Djokovics lesz, aki három szettben legyőzte a japán Nisikori Keit. Amennyiben a szerb teniszező vasárnap is győztesen hagyja el a pályát, úgy beéri az amerikaiak legendáját, Pete Samprast (14) a Grand Slam-tornagyőztesek rangsorában, és már csak Nadal (17), valamint Roger Federer (20) lesz előtte.

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ

  • Del Potro (argentin, 3.)–Nadal (spanyol, 1.) 7:6 (7–3), 6:2-nél Nadal feladta
  • Djokovics (szerb, 6.)–Nisikori (japán, 21.) 6:3, 6:4, 6:2

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?