Liga 1: először vezet a címvédő CFR

Idegenbeli győzelmével az új idényben először állt az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság élére a címvédő CFR. Második a legutóbbi ezüstérmes, a Sepsi maradt dobogós.

Feledtette a zaklatott idény eleji formát a CFR labdarúgócsapata, amely az első osztályú labdarúgó-bajnokság vasárnap kora esti meccsén idegenben legyőzte a legutóbb csak az osztályozón bennmaradt Voluntari-t, és ezzel átvette a vezetést a pontvadászatban (letaszítva a trónról a szombat esti diadal után élre ugró sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t).

Nem indult jól az Ilfov megyei kiszállás a kolozsváriak számára, merthogy a magyar válogatott Lang Ádám szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül, és a megítélt büntetőtől már a 11. percben vezetéshez jutott a hazai csapat. Bő félóra játékidő után a látogatók egyenlítettek, majd a hajrában a gólfelelős Țucudean megmutatta, hogy a hétközi Európa Liga-meccsen nem lőtte el az összes puskaporát az örményországi győzelem alkalmával. Ezzel a CFR – bajnoki címvédőhöz méltón – az élre ugrott.

Azon múlt, hogy sikerül-e megtartani a listavezetői pozíciót, hogy a vasárnap esti derbin a forduló előtt még vezető Gaz Metan legyőzi-e a múlt idény ezüstérmesét, a FCSB-t. A medgyesiek mindent megtettek a sikerért, az első félidőben a vezetést is megszerezték, ám a bukarestiek a második félidőben hadrendbe állították Gnoherét, aki amellett, hogy gólt szerzett, másik két találat előkészítésében is szerepet vállalt, így vendéggyőzelemmel ért véget a rangadó.

FRISSÍTÉS: A forduló záró mérkőzéén a fővárosi Dinamo egy helyzetekben gazdag, de gólokban szegény meccsen legyőzte Gheorghe Hagi csapatát, így a bukarestiek felzárkóztak a negyedik helyre, míg a konstancaiak 4 ponttal maradtak a 11. helyen.

1. Liga, 4. forduló: Dinamo–Viitorul 1–0, gólszerző: Mahlangu (34. p.).
Az élmezőny: 1. CFR 8 ponttal, 2. FCSB 7 (10–5), 3. Sepsi 7 (5–2), 4. Dinamo 7 (8–7), 5.
Gaz Metan 7 (7–7).

Kapcsolódók

Kimaradt?