Átköltözött a Sétatérre a Jazz in the Park


-A A+

A kolozsvári Jazz in the Park fesztivál péntektől a Szamospartról a Sétatérre költözött. Az első látogatók között néztem meg a helyszínt, ami sokkal szellősebbnek és változatosabbnak tűnik a tavalyinál. Arra pedig tényleg nem számítottam, hogy urdu nyelven látom leírva nevem a délutáni napsütésben.

A Sétatér színház felőli bejáratánál ez az installáció fogad. Vasárnapig mindenkinek lesz már ilyen fotója. Inkább délelőtt érdemes arra sétálni, mert ellenfényben csak ennyire sikerült...

...közelről viszont ilyen szép.

A sétányokat szabadon hagyták, a finomságokat például a Kaszinó háta mögötti füves részen rendezték el, úgy, hogy középen szabadon hagytak egy tágas teret. Ez a Food Garden.

A fesztivál támogatói saját sarkokat alakítottak ki a látogatók kényeztetésére, nagy logókkal, és változatos ülőalkalmatosságokkal. A Meron kávézó például ilyen sátrakkal készült, a standnál dolgozók szerint nem szúnyogok ellen, csak a hatás kedvéért.

A legkényelmesebb helyek már délután is foglaltak voltak…

Babzsákból és függőágyból van a legtöbb, kérdés, hogy hol mit adnak mellé. A Cărturești könyvesbolt standjánál például könyveket, helyben olvasásra. A könyvesbolt először van jelen a fesztiválon, napközben programokkal is készülnek.

Ez a zug sötétben lesz igazán látványos.

A vásár (többnyire helyi kézműves termékekkel, régiségekkel, illetve hennafestő standokkal) az Arany János utcával párhuzamosan kígyózik több sétányon keresztül. Az eladók megpróbáltak igazodni a fesztiválhoz.

Ennél a standnál szabadtéri próbakabinról is gondoskodtak.

Így néz ki nappal az Electro Jazz színpad, hamarosan kiderül, hogy milyen este.

A Sétatér közepén található a Jazz Up Meeting Point, egy hatalmas sárga tábla, ahol könnyen lehet majd találkát adni. A sétány másik oldalán, a képzőművészeti egyetem épülete előtt is zenélnek néha, itt például a Kolozsvár utcáin gyakran látható Roland Sax, aki valószínűleg csak bemelegített, mert a program szerint este fél tízkor lép fel.
 
Péntek délután a Sétatér legzajosabb pontja ez volt. A Global Village standjainál az AIESEC nemzetközi diákszervezeten keresztül Kolozsvárra érkezett önkéntesek mutatják be a saját országukat. Többek között Hong Kong-i, indiai, pakisztáni, holland, észt, török, egyiptomi fiatalok gyűltek itt össze.

Ez pedig a nevem, hindi (felül) és urdu (alul) betűkkel.

Észt babákat is láttam.

Amíg a nemzetközi standoknál nézelődtem, elkezdődött az első koncert a nagyszínpadon, ami ugyanott van, ahol a korábbi években is. Koszika & the HotShots. Külön szimpatikus, hogy zöld levelekkel álcázták a kerítést.