Untold: Parov Stelar „hazajött”, Armin Van Buuren pedig letérdelt a tömeg előtt


-A A+

Parov Stelarban ezúttal sem csalódtunk, minőségi zenét kaptunk, Armin Van Buuren pedig az Untold hőse lett több nagyszerű húzásával. Mutatjuk, mi mindent lehetett csinálni az Untoldon a bulizáson kívül. 

Lehetett nappal vagy éjszaka, az alternatív programok ugyanolyan népszerűek voltak a fesztivál négy napja alatt. Az Ursus „gifgyáránál” folyamatos volt a sor, a panorámafotókat  pillanatok alatt pörgős giffé varázsolták. 

via GIPHY

Meg merjük kockáztatni, hogy a fesztiválon alig akadt olyan fiatal, aki önmagáról ne készített volna ezer szelfit. Az okostelefon-mániát egyébként nagyszerűen kihasználták, ötletesebbnél ötletesebb helyszíneket rendeztek be az Untoldon, amely még több szerfizésre buzdította a fesztiválozókat. Itt ki is lehetett nyomtatni a szelfit. 

Ez is a szelfizésről szólt, lent a barátok lesben álltak az okostelefonokkal. 

​Az Oculus szintén teljesen más világba röpítette a fesztiválozókat, ügyelni is kellett rájuk, nehogy elessenek. 

A képen látható lány körülbelül ilyen világban járhatott: 

A fesztivál több pontján is sminkstandokat állítottak be, hosszú sorokban álltak, leginkább a lányok. 

Az Untold hivatal helikoptere naponta megszámlálhatatlan vendéget szállított.

Bulibusz

Hullahopp

Körhinta kicsiknek...

... és nagyoknak.

Aki a szelfinél kreatívabbat szeretett volna

Masszázs

Kalandpark

A fesztivál harmadik napján tagadhatatlanul Armin Van Buuren vitte a prímet. A trance zene királyát közel öt órán keresztül hallgatták 80 ezren a főszínpadon játszani. Annak ellenére, hogy a koncert végét hajnali öt órára tervezték, Armin Van Buuren reggel hét órakor fejezte be showját, majd letérdelt a táncoló tömeg előtt. Többen a szervezők közül megerősítették, hogy órákon át könyörögtek a holland DJ-nek, zárja le a koncertet, ő azonban pörgött tovább. A DJ magánrepülőgépén érkezett Kolozsvárra, és vasárnap hajnali 2 óra 30 perckor lépett az aréna hatalmas színpadára. A koncert után azt nyilatkozta, hogy az Untold az egyik kedvenc fesztiválja, és a tömeg lelkesedése sarkallta arra, hogy hajnalik keverje. Armin Van Buuren másik nagy húzása, hogy Románia nemzeti labdarugó csapatának megszemélyesített pólóját viselte, melyen az ő neve, illetve az UNITED szerepelt. A trikolórt szimbolikus gesztusként lengette. (A kép forrása: az Untold Facebook-oldala)

Számunkra az Untold legnagyobb élményét a Parov Stelar jelentette az utolsó napon. Képzeljenek el egy szaxofont, egy trombitát, egy harsonát, egy mezoszoprán női énekhangot, amely dobbal, basszusgitárral és óvatos, mégis kellő pillanatban felerősödő elektronikus zenével megspékelve egyszerre megszólal. Az Untoldhoz igazodva a banda a fesztiválon a szokásosnál jobban megnyomta a mainstream elektronikát, de ettől a 30-as évek amerikai jazzclub-feelingje még kellőképpen érvényesült. 

Korábban Parov Stelar pár perces sajtótájékoztatóján azzal hízelgett, hogy úgy érkeztek meg az Untoldra, mintha hazajönnének: „Több fesztiválon is jártam, de ez tényleg különleges. El vagyunk ragadtatva, hogy ismét itt lehetünk”. A lelkesedésük a koncerten tényleg érződött: lendületes bulit csaptak úgy, hogy a közönséget nem hagyták magára, végig kommunikáltak a koncert alatt. Reméljük, jövőre is találkozunk ugyanitt. 

A kép forrása: az Untold Facebook-oldala