EURO-2016: engedély nélkül jártuk be a Stade Vélodrome-ot


-A A+

Nem kért engedélyt, ezért nem is tudták megtiltani csütörtökön délután a Maszol kiküldött munkatársának, hogy „behatoljon” a marseille-i Stade Vélodrome-ba, ahol két nap múlva a magyar válogatott úgy fut ki a küzdőtérre Izland ellen, hogy egy esetleges győzelmével bebiztosíthatja továbbjutását a labdarúgó-Európa-bajnokság (EURO-2016) egyenes kieséses szakaszába. 

Első látásra rácsos kapu állta a Maszol kiküldött munkatársának útját a marseille-i Stade Vélodrome-nál. 

A stadionhoz közelítve viszont észrevette, hogy az UEFA munkatársainak és a pályamunkásoknak nyitva hagytak egy kis ajtót. Tudósítónk tettetett magabiztossággal és határozott léptekkel belépett a létesítménybe. Odabentről hálásan lefotózta a munkájukat hanyagul végző alkalmazottakat.

Az igazsághoz tartozik az is, hogy egy nagyon alapos motozáson és fémdetektoros vizsgálaton már átesett a médiaközpontba való belépéskor, tehát elméletileg (és gyakorlatilag) bombát már nem vihetett volna a stadionba. Ott pedig ez fogadta.

A 67,394 férőhelyes létesítmény lélegzetelállító látványt nyújt. A stadiont eredetileg 1937-ben nyitották meg, de az idők során többször felújították. Legutóbb 2014-ben, amikor teljesen befedték a nézőterét.

​Innen fogja tüzelni az izlandi szurkolókat DJ Arno. Azt ő még nem tudja, hogy a magyarokat nem kell.

Ma kaptuk a hírt, hogy sem a magyar, sem pedig az izlandi válogatott nem a Stade Vélodrome-on tartja hivatalos edzését, mert óvni kell a gyepet. Ottjártunkkor épp valami löttyel kezelték a „pácienst”.

A zászlók már ki vannak feszítve, jöhetnek a himnuszok.

A pálya szélén 10 méterenként tér-, pontosabban szurkolófigyelő kamerát helyeztek el 1 méteres magasságban. A Központban biztosan jól szórakoztak azon, hogy a Maszol épp őket fotózza.

Egy pályamunkás nem zavartatta magát, az izlandi kispadról hívta fel a barátnőjét. 

Ezt látva a Maszol elszemtelenedett munkatársa megvárta a telefonbeszélgetés végét, és megkérte, hogy sétáljanak át a magyar kispadhoz egy fotó erejéig. Lehet irigykedni.

Bernd Storck és Andreas Möller ezt látja majd, ha felnéz a tribünre.

Nagyon szépen ível a Stade Vélodrome tetőszerkezete. A sarokzászló közeléből ilyen látvány mutatkozik.

Erre a darura szombaton kamera kerül, ezzel filmeznek majd a kapu mögül.

Ugyancsak a tévéközvetítések használják majd a zajmikrofonokat is.

Kér egy „forró kutyát”? Az EURO-2016-on ez 6 euróba kerül.

Nagyon „romániai megoldást” találtak arra, hogy a pályaszéli fotósok munkáját segítő, internethozzáférést biztosító USB-kimeneteleket leszigeteljék: egy Orange-lufiba dugták a végét, és egy befőttes gumival leszorították.

Távozásunk előtt vessünk még egy pillantást a Stade Vélodrome gyepére, ahol szombaton este háromnegyed 9-kor már tudni fogjuk, hogy mennybe mentek-e Dzsudzsákék.

​Ők már tudják, hogy tilosban jártunk. Késő bánat, a képek most már a Maszol olvasóié.

Munkatársunk részvételét a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a Communitas Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt. támogatta.