Lustálkodj okosan! A kolozsváriak függőágyas kiruccanásán jártunk


-A A+

A tavasz kezdetével idén először rendezték meg pénteken a ,,Nagy függőágyas kiruccanást” (Marea Hămăceală) a kolozsvári sétatéri parkban. A kezdeményezés fő célja a zöldbe csalogatni a fiatalokat egy laza, közös lustálkodásra. A pihenés barátokkal a legjobb. Ráadásul itt még a cigarettát sem tiltották be.

Bár a függőágyasoknak szólt elsősorban a program, az idő megengedte azt is, hogy pokrócon heverve töltsék idejüket a fiatalok.

A kutyák sem maradtak otthon. Ez a kis eb láthatóan élvezte a hintázást, miközben gazdája olvasott.Emeletesen felfüggesztve. Lehetőleg a könnyebbek felülre. Just in case :)

A szervezők idén a fák védelmére is gondoltak: speciális kötelekkel segítették a függőágyak kikötését ahhoz, hogy a fák ne sérüljenek.A fák védelmére a rendezők három, ,,Faölelőt” (tree hugger) sorsoltak ki. Ez egy olyan anyag, amit ha rákötnek a fára, és arra teszik függőágyat, nem sérti a fa törzsét.Az aktívabbak a Slackline-t is kipróbálhatták. Ez a fajta kötélen sétálás nem olyan könnyű, mint aminek látszik.

Slackline: két fa közé kihúztak egy vastagabb, erre a célra használt kötelet, és azon próbáltak végigsétálni.  A jó egyensúly elengedhetetlen ehhez a sporthoz.A profibbak látványos ugrásokat mutattak be.A profibbak látványos ugrásokat mutattak be.Nem feltétlenül közös program a „Nagy függőágyasdi!” Egyedül is lehet élvezni, nyugodt környezetben egy jó könyv mellett.