Erdély a lakásablakból - ezt látják a vesztegzárban olvasóink


-A A+

A szinte két hónapja érvényes kijárási tilalom miatt a külvilággal való kapcsolatot többnyire az jelenti, hogy kinézünk a lakásunk ablakán. Miután a világ legkülönbözőbb pontjairól láttunk vesztegzárból készült fotókat egy közel 2,3 millió tagot számláló nyilvános Facebook-csoportban, arra gondoltunk, hogy olvasóinktól olyan fotókat kérünk, amelyek Erdély lakásablakból fotózott „szeleteit” mutatják be. Köszönjük az eddig beküldött felvételeket, várjuk őket a továbbiakban is hozzászólásban vagy a office@maszol.ro címre.

B. J. esti felvétele Kolozsvárról.

K. I. felvétele a mezőségi Szentmátéból (Beszterce-Naszód megye). „A kora reggeli időt, amíg a kávé lefő, a konyhában töltöm. Ez alatt az idő alatt gyakran pillantok ki az ablakon és csodálom a napfelkeltét, ami visszatükröződik az udvar kis tavában, ahol esténként békakoncertet hallgatunk. Ilyen csodálatos látvány szépíti a reggeleimet, és befolyásolja egész napjaimat.” 

K. T. felvétele a Hargita megyei Alsósófalváról. „Egy kis szelet a szülőfalumból, melynek szépségét az alsósófalvi református templom látványa nyújtja. Az a szilárdság, nagyság ahogyan a templom kimagaslik a többi épület közül, az Isten hatalmára, és kegyelmére emlékeztet,mely körülvesz bennünket, és amely ugyanolyan szilárd és erős.” 

K. Zs. felvétele a Hargita megyei Ivóból. A nyaralóból ideiglenes lakhely lett, ha már a városban úgyis megállt az élet.

F. K. felvétele Kolozsvárról. Vihar előtti csend a Monostoron.

F. E. felvétele. Szűk látókör. Csíkszereda, Nagyrét utca. Kilátás a szemközti tömbházra a harmadik emeletről. 

G. T. felvétele. Holdkelte Marosvásárhelyen.

J. A. felvétele. Naplemente Kolozsváron, a Monostor negyedben.