Nagykép

 • Faithless az Untoldon: „Kolozsváron a nap is süt, nem úgy, mint Angliában”

  Ahogy egy sajtós kolléga mondaná: a Faithless nem hideg zenét játszik, nem csen el másoktól sikerdallamokat, ahogy sok DJ teszi, ezért nagy élvezet hallgatni. Ezen felbuzdulva az Untold első napján közel sem vájt fülűként elmentünk a brit csapat koncertjére.

 • Így épül az Untold hatalmas főszínpada

  Még egy nap és startol Kolozsváron az Untold fesztivál (augusztus 4-7.). Szerdán kilátogattunk a nagyszabású esemény helyszínére, a Sétatérre, hogy megnézzük, hogyan dolgozik több száz munkás azért, hogy hatalmasat bulizhassunk a hét hátralévő részében.  

 • Méra World Music: a legcsaládiasabb hangulatú fesztivál

  A több tízezres tömegeket egy helyre gyűjtő mammutfesztiválok között üdítő színfolt a mérai világzene fesztivál, amit először szerveztek meg Cifra-Kalotaszegen. 

 • Ízek, hangulatok, kerekek: pillanatképek Tusványosról

  A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor sokak számára a rövidnadrágos politizálás fő helyszíne, másoknak az esti koncerteket juttatja eszébe. A tusványosi valóság a kettő keverékén felül a fesztiválélet minden szeletét magában foglalja. Az előadó sátraktól a tomboló bulikig sok minden szembejön a látogatóval. Íme egy kis ízelítő.

 • Kulisszaképek a Csíkszeredai Régizene Fesztiválról

   A Hargita Megyei Kulturális Központ és Hargita Megye Tanácsa jővőre várhatóan a reformáció 500. éves évfordulója témájával szervezi meg a Csíkszeredai Régizene Fesztivál  34. kiadását. Amíg ezt hivatalosan is bejelentik, betekintést nyújtunk olvasóinknak a most zárult csíki rendezvény kulisszáiba.

 • Sár- és esőbuli az Electric Castle fesztiválon

  Várhatóan új szólás van kialakulóban a magyar nyelvben: "annyit esett, mint az Electric Castle fesztiválon". Azaz sokat, nagyon sokat. Hiába módosítottak időpontot a tavalyihoz képest, a szervezők idén is kifogták az év valószínűleg legviharosabb hétvégéjét. 

 • Electric Castle: csorgó esőben is tombolt a buli

  Az első két napon összesen 58000-en látogattak ki az Electric Castle fesztiválra, közölték a szervezők. Mivel a szombati napra várják a legnagyobb tömeget (nem utolsó sorban a Skrillex 23 órától kezdődő koncertje miatt), a szervezők ez úton is kérnek minden fesztiválozót, hogy a torlódás megelőzése érdekében időben induljon ki Bonchidára.

 • Hatalmasra nőtte ki magát az Electric Castle fesztivál

  Bár máris esőfesztiválként emlegetik, az Electric Castel harmadik kiadása már első napján óriási tömeget vonzott a Kolozs megyei Bonchidára. Okulva a tavalyi tapasztalatból, amikor sártengerré változott a kastély udvara a kitartó eső miatt, idén jóval kitolták a fesztivál határait, és a nagyszínpadot a régi Bánffy-park távoli végébe helyezték el. 

 • Magyar megszállás alatt a büdös, de gyönyörű Marseille

  Az EURO-2016-ra kiküldött tudósítónk a szombaton este 7 órakor kezdődő magyar-izlandi mérkőzés előnapján járta be az orrát néha megfacsarintó bűz ellenére is gyönyörű és varázslatos várost.

 • EURO-2016: engedély nélkül jártuk be a Stade Vélodrome-ot

  Nem kért engedély, ezért nem is tudták megtiltani csütörtökön délután a Maszol kiküldött munkatársának, hogy „behatoljon” a marseille-i Stade Vélodrome-ba, ahol két nap múlva a magyar válogatott úgy fut ki a küzdőtérre Izland ellen, hogy egy esetleges győzelmével bebiztosíthatja továbbjutását a labdarúgó-Európa-bajnokság (EURO-2016) egyenes kieséses szakaszába. 

   

 • Ismét jó volt gyereknek lenni a Bonchidai Bánffy-kastély Napokon

  Ismét a kicsiké és a családé volt a főszerep a Bonchidai Bánffy-kastély Napokon, amelyeket ezen a hétvégén tizenötödik alkalommal szervezett meg a Transylvania Trust Alapítvány. 

 • Bordeaux néhány nap múlva „magyar várossá” változik

  A mezek és színek találtak, csak a felcsendülő rigmusok és a zászlón levő színek elhelyezése hibádzott ahhoz, hogy teljesen otthonosan érezzük magunkat szombaton Bordeauxban.

 • Így hangol Párizs az EURO-2016-ra

  Nagyszabású koncerttel avatták fel csütörtökön este a párizsi Mars-mezőn a péntek este kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság (EURO-2016) szurkolói zónáját. A Maszol helyszíni tudósítója ott volt, s ha már ott volt, akkor nem csak a zenét hallgatta.

 • Nemzetközi Tattoo Expón jártunk Kolozsváron: amikor a test bőre a vászon

  A tetoválással kapcsolatos sztereotípiákon próbál enyhíteni a Kolozsváron pénteken megnyílt Nemzetközi Tattoo Expo.

 • Családi majálison voltunk Kolozsváron

  Gyermekkacagás, miccsillat, házibor és jégkása fogadta szombat délelőttől a majálisozni vágyókat a Törökvágásnál Kolozsváron

 • Itt bármi lehet szexi, csak vállald be! – Erotik show a KMDSZ Diáknapokon

  Tehén, rendőr, öreg néni, de még takarítónő is lehet szexi, ha KMDSZ Diáknapok vannak Kolozsváron.

 • ,,Apu, ez az autó öregebb, mint te!” – tavaszi retróparádén jártunk

  Tavaszi Retróparádé néven szerveztek a hét végén autókiállítást Kolozsváron, ahol több mint 45 régi járgányt nézhettek meg az érdeklődök.

 • Lustálkodj okosan! A kolozsváriak függőágyas kiruccanásán jártunk

  A tavasz kezdetével idén először rendezték meg pénteken ,,Nagy függőágyas kiruccanást” (Marea Hămăceală) a kolozsvári sétatéri parkban. A kezdeményezés fő célja a zöldbe csalogatni a fiatalokat egy laza, közös lustálkodásra. 

 • „Ne imádkozzatok értünk, hanem harcoljatok értünk!” – képriportunk a gyászoló Brüsszelből

  A gyász és az együttérzés emberek ezreit vitte az utcára szerdán Brüsszelben. Egyik üzenetük ez: „Ne imádkozzatok értünk, hanem harcoljatok értünk.” Képriportunk a belga fővárosból. (Fotó: Vincze Emese/Szöveg: Vincze Loránt)

 • Ma is tart a szabadságharc Csíkszeredában

  Három időpontban szervezett ünnepségen köszönthették a csíkszeredaiak Március 15-ét.  (Fotó: Pál Zoltán / Szöveg: Gellért Edit)