„Szépen berendeztétek ezt az arénát” – az RMDSZ-kongresszus első napja képekben


-A A+

Látványban nagyot alakítottak a szervezők az RMDSZ-kongresszus első napján. Mihály László fotós örökített meg néhány pillanatot a kolozsvári BT Arénában.


Még egy kis szalagozás, egy kis szegecselés, hogy a három óra múlva kezdődő, az RMDSZ eddig legnagyobb szabású kongresszusának látványvilága valóban tökéletes legyen.
Számos önkéntes dolgozott azon, hogy precíz ritmusban ismétlődjenek az asztalok és székek. Egyikük elárulta, szigorúan 55 cm kellett legyen a távolság közöttük. Az igyekezetet hamar le is oltotta egy vicces kedvű küldött: “Értem, hogy ez a kantin, de hol lesz a kongresszus?”
A kongresszus helyszínéül szolgáló kolozsvári BT Arena előtt kis szabadtéri kiállítás fogadja a vendégeket, illetve a járókelőket a magyarság 100 éves romániai történelméről.
A dohányosok még egy utolsó szálat elszívnak: hosszú kongresszus elé néznek.
Az előcsarnokban időközben kiselőadások, kötetlen találkozók zajlanak, kávézó, lounge, mozi várja a korábban érkezőket.Beléptetőkapun kell átkelni, de a meccs várhatóan ma elmarad. Egy emelettel feljebb a korábbi kongresszusokról készült kisfilmek futnak egy-egy képernyőn.Az érkező küldötteknek alá kell írnia a jelenléti ívet, anélkül nincs belépő.Balázs még egy utolsó ellenőrzést tart a vezérlőben, minden bejátszás jó helyen van-e.A MIÉRT-esek babzsákos lazítójában rövid előadásokon mutatkoznak be különböző programok és projektek vezetői.A legutóbbi találkozás óta újabb sztorik is vannak.Egy szelfi a rajongói oldalra…… egy pedig az albumba.Menyhárt József MKP-elnököt Szabó Ödön képviselő fogadja és igazítja útba.Semjén Zsolt régi barátként üdvözli Borboly Csabát.Exkormányfők találkozása: Calin Popescu-Tariceanu egykori miniszterelnök és volt helyettese, Markó Béla.„Szépen berendeztétek ezt az arénát” - dicséri meg a szervezőket Emil Boc kolozsvári polgármesterSemjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes és Kelemen Hunor RMDSZ-elnök"Miért kormányoztok folyton sürgősségi rendeletekkel?" Markó Béla a koalíció két politikusával, Mihai Fiforral és Călin Popescu Tăriceanuval A törvény az törvény, pláne egy magyar rendezvényen.Látványban nagyot alakítottak a szervezők. Van küldött, akit az Electric Castle fesztiválra emlékeztet, és van videojátékos, akit egy repülőszimulátorra.Nézzük csak, mi van az ajándékszatyorban.Ezt eltesszük emlékbe.És ezt is.Ezt végképp.A magyarul nem tudó vendégeknek szinkrontolmácsok biztosították az elhangzottak megértését.Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök elégedett lehet: gördülékenyen ment minden.