Nemzeti ünnep az ETV-ben, immár Kolozsváron is

Március 15-étől a DIGI kábelszolgáltató kolozsvári előfizetői is nézhetik az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) műsorait. Az RCS-RDS céggel folytatott tárgyalások eredményeként az országos kábelszolgáltató mától az ETV-t is beemelte a kolozsvári digitális csomagjába, így Sepsiszentgyörgy, Kovászna és Gyergyószentmiklós után egy újabb, jelentős számú magyar közösség számára lett elérhetővé az erdélyi magyar közszolgálati jellegű televízió.logo egyszinu zold

Nagy Zsolt, a Janovics Jenő Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, szimbolikus jelentőségű, hogy az ETV éppen március 15-én kezdi meg sugárzását a kincses városban. "Számunkra kiemelten fontos, hogy Kolozsváron is sikerült megjelennünk, hiszen ez a város az erdélyi magyarság fontos szellemi központja, amely meg kell kapja a méltó helyét a televíziónk műsorpolitikájában is" – hangsúlyozta Nagy Zsolt, aki hozzátette, ennek jegyében az ETV március 15-én, 19 órai kezdettel nagyszabású középiskolai történelmi vetélkedőt közvetít Kolozsvárról.

A műsort, amelyben a rangos helyi középiskolák diákjai mérik össze tudásukat az 1848-as forradalomról és szabadságharcról, az RMDSZ főtitkárságával partnerségben szervezte a televízió. "Ilyen és hasonló vetélkedőket, oktató jellegű műsorokat továbbra is szeretnénk szervezni, hogy közösségünkben láthatóvá váljon, hogy a pedagógusok igenis eredményes munkát végeznek, fiataljaink pedig szép számban, nagyon változatos, iskolán túli oktatási tevékenységekben vesznek részt" – mondta el Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatásért felelős főtitkárhelyettese.

Kimaradt?