Marga szerint nem utasították vissza a TIFF finanszírozási kérelmét

Andrei Marga ICR-elnök szerint „vihar a biliben" a kulturális rendezvények finanszírozása körül támadt felháborodás, mert az általa vezetett intézmény valójában nem utasított vissza semmit, csak figyelmeztette a pályázókat, hogy támogatás-igénylésük nem felel meg a technikai feltételeknek.

Andrei-Marga-20A sajtó a korábbiakban arról adott hírt, hogy az Andrei Marga vezette Román Kulturális Intézet (ICR) nem tartott támogatásra érdemesültnek hat kiemelkedő kulturális rendezvényt, többek közt a Transilvania Filmfesztivált (TIFF), a nagyszebeni dzsesszfesztivált és az UNITER által évente szervezett színházfesztivált sem.

„Vaklárma" – kommentálta Marga a híreket, hozzátéve, hogy egyszerűen a támogatási iratcsomók voltak hiányosak, mert nem tartalmazták azt a „banális információt", hogy még milyen társfinanszírozója van a projektnek. „Nagy projektekről van szó, háromszázezer illetve negyvenezer eurós projektekről, természetes, hogy társfinanszírozó szükséges. Így írja elő a törvény" – jelentette ki a Román Kulturális Intézet elnöke.
A hiányos dossziékat hétfőig ki lehet egészíteni, mondta Marga.

A hír azonban megint csak nem tett jót az ICR-elnök népszerűségének: január óta már 2300 romániai polgár aláírta azt a, ismeretlen szerzőtől származó petíciót, amelyben Andrei Marga menesztését kérik a Román Kulturális Intézet éléről.

Kimaradt?