Nemzetközi népművészeti vásár lesz Nagyváradon

Pénteken kezdődik és vasárnap zárul a 25. alkalommal megszervezett népművészeti vásár a nagyváradi Rhédey-kertben (ma Bălcescu park).

Nemcsak az ország különböző régióiból, hanem Magyarországról, Szerbiából, a Moldovai Köztársaságból, sőt Kamerunból is várnak népművészeket a vásárra, ahol díjazzák is azokat, akik az elmúlt negyedszázadban hűségesen visszajártak Váradra.A Körösvidéki Múzeum a Megyei Hagyományőrző és Népszerűsítő Központtal közösen szervezi az eseményt, idén mintegy 150 kézműves-mestert várnak Váradra, köztük ikonfestőket, mézeskalácsosokat, tojáshímezőket, ékszereket, fa- és fémműveseket.

Ahogy eddig is, helyet adnak a fogyatékkal élők alkotásainak, többek között a Down-kórosok Egyesülete, az Altersdorf Egyesület, a Wilhelmina és a Borostán nappali központok tagjainak munkáit is meg lehet vásárolni.

A hivatalos megnyitó pénteken 19 órakor lesz, szombaton 11 és 20, vasárnap pedig 9 és 19 óra között várják a vevőket. Minden nap lesz folklórműsor is, szombaton a micskei Görböc, vasárnap pedig az érmihályfalvi Nyíló Akác lép fel.

Kapcsolódók

Kimaradt?