Itt látható az Oscar-díjas Mindenki rendezőjének új filmje

Az Oscar-díjas Deák Kristóf új rövidfilmjét, A legjobb játékot az RTL Klub magyar csatorna műsorán, július 28-án szombaton 12:10-kor láthatják először a tévénézők.

A 20 perces film gép és ember viszonyáról szól egy olyan, nagyon közeli jövőben, amikor már a gondolkodást is gépesítjük. A 21. századi mese az emberi kreativitásba vetett hitet és az összefogás erejét ünnepli – hasonlóan a rendező Oscar-díjas Mindenki című kisfilmjéhez, közölte a forgalmazó Daazo.com.A filmben különleges szerepet kap a mozgás, amit Nina Kov mozgásrendezővel együtt gondolkodva hoztak létre az alkotók, igénybe véve mintegy 200 önkéntes szereplő segítségét. A heteken át tartó próbák és a forgatás végül egy magyar kisfilmben még sosem látott méretű, monumentális jelenetet eredményezett.

A történet szerint amikor két térfigyelő biztonsági őr (Rétfalvi Tamás, Szabó Irén) rájön, hogy munkahelyüket egy forradalmi mesterségesintelligencia-szoftver fenyegeti, kénytelenek felvenni a kesztyűt, ami végül egészen különleges megoldáshoz vezet.Mindenki alkotói csapatából Maly Róbert operatőr, Juristovszky Sosa jelmeztervező, Csillag Mano vágó és Péterffy Máté sound designer ezúttal is részt vettek a munkában.

A történetben központi jelentőségű a zene és a ritmus, a film eredeti zenéjét az angol Rael Jones (Sherlock, Suite Française, My Cousin Rachel, Harlots) szerezte.

A filmben szereplő vizuális effektusok megalkotásához a stáb maga is a mesterséges intelligenciát hívta segítségül, ebben a XORXOR programozó csapata segített nekik.

A legjobb játék magyarországi bemutatója az áprilisi Friss Hús fesztiválon volt, ahol a zsűri különdíját nyerte el. A nemzetközi bemutatóra a júniusi Short Shorts fesztiválon került sor Tokióban.

A legjobb játék a Meteor Filmstúdió, a FilmFabriq és a Vision Team koprodukciójában készült, a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának keretében, a Huszárik Zoltán pályázat támogatásával.

Kapcsolódók

Kimaradt?