Erdélyi színészek is közreműködtek az online Arany János hangoskönyvben

Nemrég készült el az Arany János 131 versét és 70 levelét tartalmazó online hangoskönyv. A Hallgatni Aranyt projektben hetven kiváló színész-versmondó szólal meg, köztük többen erdélyiek.

A Magyar Művészeti Akadémia Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából nagyszabású projektet indított, amelynek célja, hogy a költő jelentős művei ingyenesen, mindenki számára elérhetők legyenek az interneten hangzóanyag formájában, kiváló orgánumú színművészek tolmácsolásában.Az Arany-szövegek megszólaltatói között találjuk Bányai Kelemen Barnát, aki 2015-ig volt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja, most pedig a szombathelyi Weöres Sándor Színházban játszik, Bogdán Zsoltot, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagját, Csiki Hajnalt, a marosvásárhelyi Gruppen-hecc kabarétársulat aktív színészét, Dimény Leventét, Nagyvárad Táncegyüttes művészeti igazgatóját, Gyéresi Júliát, a Művészeti Egyetem tanárát, Kardos M. Róbertet, a nagyváradi Szigligeti Társulat tagját, és László Zitát, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának tagját.

A magyarországi színészek között olyan nevek szereplnek, mint Bodrogi Gyula, Jordán Tamás, Trill Zsolt, Kubik Anna, László Zsolt, Mácsai Pál, Molnár Piroska, Schell Judit, Tenki Réka és Udvaros Dorottya.

Az oldalon az Arany szövegek mellett a szavalókkal készült rövid, Arany Jánosról szóló interjúk és werkfelvételek is elérhetőek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?