Már készül a film a barlangban rekedt thai focicsapatról

Két hollywoodi producer már akkor lecsapott a barlangban rekedt thai gyerekek és edzőjük történetére, amikor a mentőakció még le sem zárult.

Kedden mentették ki az utolsó gyerekeket és az edzőjüket a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből, ahol szinte három hetet töltöttek, miután az áradás miatt bentrekedtek. A Pure Flix Entertainment egyik menedzsere, Michael Scott a helyszínen követte figyelemmel a nemzetközi mentőakció utolsó néhány napját.Scott figyelmét azért is felkeltette a történet, mert thaiföldi felesége gyerekkora óta ismerte azt az önkéntes búvárt, aki július 6-án a mentőakció közben vesztette életét.

David A.R. White, a produkciós cég társalapítója arról számolt be a The Wall Street Journalnak, hogy színészekkel, írókkal és befektetőkkel tárgyalnak a filmtervről. Mint mondta, fontosnak tartja, hogy érzékenyen kezeljék a helyzetet és hangsúlyozta, hogy semmiképpen nem szeretnének hasznot húzni belőle, céljuk inkább a tiszteletadás az érintetteknek.

A producerek a The Wrapnek arról nyilatkoztak, hogy 30 – 60 millió dolláros költségvetéssel számolnak.

A Pure Flix Entertainment vallással és hittel kapcsolatos filmekre szakosodott. Ők állnak az Isten nem halott (God’s Not Dead), Same Kind of Different as Me, Higgy a győzelemben! (Woodlawn), A Jézus-dosszié (The Case for Christ) és a Hiszel? (Do You Believe?) című filmek mögött. A barlangi mentésről szóló filmet viszont Michael Scott fősodorhoz közelebb álló másik cége, a Pinnacle Peak keretei között gyártanák le.

Kapcsolódók

Kimaradt?