Szerdán kezdődik Marosvásárhelyen a Vibe Fesztivál

Szerda délután nyitja meg kapuit Marosvásárhelyen a második Vibe Fesztivál, ahol több mint ötven fellépő lép színpadra. A koncerteken kívül előadások, panelbeszélgetések és izgalmas szabadidős programok is lesznek az újratervezett fesztiválterületen – tájékoztattak kedden a szervezők.

Strandröplabda, tollaslabda, foci, társasjátékok, jóga, csocsó és számtalan más izgalmas program várja vasárnapig a Maros-partra érkezőket. A Vibe nyári egyetemén, a KOLI-ban négy helyszínen a négy nap alatt mintegy nyolcvan előadást tartanak. A beszélgetések mellett a BBTE és a Sapientia EMTE fotóművészet szakos hallgatóinak munkáiból nyílik kiállítás.

A Fashion Corner nevű divatzónában és közösségi térben erdélyi tervezők termékeiből nyílik kiállítás és vásár, valamint napi két beszélgetéssel is készülnek a szervezők. Szó lesz a női és férfi divatról, a helyes táplálkozásról, bloggerkedésről, utazásról. A Kerengő egy speciális, multiszenzoriális kulturális utazásra alkalmas tér lesz, egy oázis lesz a fesztiválon, ahol minden nap délelőtt 11 órától 5-8 percenként láthatatlan színházi előadás indul. Az érzékszerveinkre ható összeállításon Tóth Árpád, Macskássy József, Dsida Jenő és Cseh Tamás művészetében lehet elmélyülni.

Az erdélyi és magyarországi együttesekkel a nagyszínpadon (Magenta Stage) és a kisszínpadon (Yellow Stage) találkozhatunk, a bulisátorban (Blue Arena) pedig hazai és nemzetközi dj-k és producerek lépnek. Negyedik helyszín a G-zone lesz, ahol reggelig tartó bulit ígérnek a lemezlovasok. A teljes program itt érhető el.

Idén is készpénzmentes lesz a fesztivál

A tavaly bevált fizetési eszköz visszatér idén, a fesztivál területén a Festipay rendszerrel lehet vásárolni és a szolgáltatásokat igénybe venni. A Festipay kártyákat több ponton készpénzzel és bankkártyával is fel lehet tölteni. A Festipay mobilalkalmazás pedig abban segít, hogy nyomon kövessük, mennyi pénzt költöttünk, és azt is látni lehet majd, hogy mekkora összeg maradt még a kártyán. Ezt az pénzt szintén a feltöltőpontoknál lehet visszaigényelni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?