Händel Messiás című oratóriumával kezdődik a kolozsvári Szent Mihály-templom felújítása

Ünnepi koncertet ad a kolozsvári Szent Mihály-templom restaurálásának elkezdése alkalmával a Szent Cecília kórus és zenekar július elején.

Hamarosan elkezdődhetnek a kolozsvári Szent Mihály-templom tavasszal beharangozott felújítási munkálatai. Mielőtt a templom három évre bezárna emiatt, leforgatták a Márton Áron püspök életéről szóló film kolozsvári jeleneteit is. A restaurálás elkezdése előtt még egy utolsó, nagyszabású koncertet ad a templom kórusa és zenekara.Július 5-én, csütörtökön este hét órától Händel Messiás című oratóriumát adja elő a Szent Cecília kórus és zenekar a Hittfeldi vegyeskar közreműködésével. Szólót énekel Gebe-Fügi Renáta, Molnár Mária, Gheorghe Vlad és Ádám Máriusz, a koncertmester Vincze-Dallos Csilla lesz, vezényel Potyó István.

Az oratóriumot 1742-ben mutatták be Dublinban egy árvaház javára, és Händel életében kizárólag jótékonysági céllal adták elő. A zenemű nem Krisztus életéről szól, hanem a Messiásról, a szövegek nagy része ótestamentumi prófécia és zsoltár.

(Címlapfotó: Mátyás-Péter Győző)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?