Visszatér Patarétre a Jazz in the Park

Másodszor szervez koncertet a Kolozsvár melletti szeméttelepen a Jazz in the Park. Több mint 1500 helyi lakost és több ezer kolozsvárit és turistát várnak a szervezők a június 26-i eseményre.

A Magyar Opera, a Bánffy-palota, a Szamos-part és a Sétatér mellett a Patarét lesz a Jazz in the Park egyik helyszíne. A belépés ingyenes, de a Jazz in the Park Alap támogatására opcionális jegyeket lehet majd váltani, közölték a szervezők.A pataréti színpadon a JazzyBIT, a szamosújvári Taraful lui Siminic, és a cimbalmos Marius Mihalache bandája lép fel, a koncertek este fél hétkor kezdődnek és este tízig tartanak. A helyszínre ingyenes autóbuszjáratokat indítanak a szervezők este fél hétkor Kolozsvár központjából, illetve a koncertek után vissza.

A kolozsvári zenei fesztivál először 2017-ben szervezett koncerten a Patarétre, a Maszol is ott járt.

A fesztivál 11 naposra nyúlt 2018-as kiadása csütörtökön, június 21-én a Buena Vista Social Club alapítójának koncertjével kezdődik a Kolozsvári Magyar Operában. 22. és 27. között hat koncert lesz a Bánffy-palota udvarán, 22. és 24. között pedig a Szamos-parton szervezik meg a nemzetközi jazzversenyt. Hétfőn, június 25-én délután fél hatkor a Mátyás-ház előtt és az Eroilor sugárúton utcai koncert lesz.

Csütörtöktől, június 28-tól a fesztivál belakja a Sétateret, ahol négy színpadot szerelnek fel és éjfélig tartanak majd a koncertek (a tavalyi sétatéri fesztiválhelyszín így nézett ki). Az egyik színpad a centenárium emlékére a  România 100 nevet viseli, itt a román zene száz évét tekintik át a doináktól a modern jazzig, lesz Johnny Răducanu emlékkoncert és George Enescu zongoraművek is elhangzanak. A Sétatéren lép fel a Nouvelle Vague, a The Herbaliser, a Forq, Bill Laurance, a Fanfare Ciocârlia, a Gallowstreet, a Kroke, a Moses X, a Moonlight Breakfast, Iordache, a Mop Mop, a Luiza Zan Trio, Maria Casandra & Sorin Romanescu, Nicolas Simion Trio és sokan mások. 

A teljes program itt érhető el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?