Már kaphatók a jegyek a Partiumi Magyar Napok színházi programjára

Elkezdődött a jegyárusítás a Partiumi Magyar Napok színházi programjára. Augusztus 20. és 24. között erdélyi és magyarországi vendégfellépők szórakoztatják a fesztivál közönségét.

Az ötnapos színházi műsorsorozat otthona a szatmárnémeti Északi Színház. Augusztus 20-án a Maros Művészegyüttes lép fel, a Ha te tudnád, amit én... című előadásuk Maros megye és más erdélyi vidékek legszebb táncaiból válogattak. Az érdeklődők ízelítőt kapnak a küküllőmenti, a kalotaszegi, a keszűi valamint a palatkai autentikus táncokból, Kásler Magda pedig széki és ördöngösfüzesi népdalokat énekel, a Maros Művészegyüttes zenekarának kíséretével, közölték a szervezők.Az Udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház augusztus 21-én, Lars von Trier A főfőnök című vígjátékával érkezik a Partiumi Magyar Napokra. Az Anger Zsolt által rendezett előadás egy évek óta láthatatlan főnökkel működő cég abszurd történetét meséli el. Abszurd történet és társadalmi görbe tükör a felelősségvállalásról, amely a közöttünk élő embertípusok több fajtáját is megmutatja.

Augusztus 22-én a Magyar Állami Opera a Figaro 2.0 – Gördülő opera című vígoperájával lép fel az Északi Színházban. Mozart Figaro házassága című operájának „gördülős” változata indult útnak Hábetler András operaénekes és rendező tálalásában. Az előadás érdekessége, hogy a mába transzportált vígoperát Köteles Géza modern hangszerelésében egy 12 személyes, különleges összeállítású zenekar kíséri.Ugyancsak egy különleges előadással érkezik Szatmárnémetibe augusztus 23-án a Szegedi Kortárs Balett. A társulat mára összetéveszthetetlen művészi arcéllel rendelkezik, jellemző vonásai közül kiemelendő az előadói stílus sokféle hatáselemből összeálló egyedisége, magas technikai tudású táncművészek interpretálásában. Az előadások meghatározó jellemzője a színpad törvényeinek tisztelete, a szó valódi értelmében értett – a látvány erejét, hatását fokozó – teátrális eszközök használata.A Partiumi Magyar Napok színházi évadát a Békéscsabai Jókai Színház zárja majd augusztus 24-én Tamási Áron Ősvigasztalás című drámájával. A darab az életbe vetett hitről, az újrakezdés lehetőségéről szól. A műben benne szunnyadozik a túlélés ígérete: a megmaradás záloga nem a kesergés, hanem az akarás, útja az összetartozás.

Jegyek elővételben az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában június 22-ig kaphatók (minden hétköznap 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között), a biletmaster.ro jegyértékesítő oldalon, valamint a rendezvény ideje alatt a színház jegypénztárában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?