Gyászol a zenevilág: nem tudták tovább életben tartani Cipőt

A Republic frontembere, a Cipő néven ismert Bódi László már nincs az élők sorában: a szívbetegségben szenvedő énekes három hétig volt kómában, szervezete ma hajnalban feladta a harcot.

cipoo

„Megerősítem, hogy Bódi László, a Republic együttes énekese és alapító tagja már nincs az élők közt” – mondta Abella Miklós, az együttes menedzsere a Blikknek, de még nem kívánt részletekbe bocsátkozni. Tájékoztatása szerint hétfőn délután sajtóközleményben ismertetik a tragédia körülményeit.

A 47 évesen elhunyt Cipő évek óta szívbeteg volt, de állítólag bízott a saját szívében, ezért elutasította a transzplantáció gondolatát is. Legutóbb február 15-én szállították kórházba, ahol újraélesztették, de a koordinált ébresztési kísérletek sorra meghiúsultak, így többet nem tehettek érte az orvosok, minthogy várták, magától felébredjen a kómából. Cipő ehelyett örök álomba szenderült.

repiblic cipo

Hétvégén több bulvárlap cikkezett arról különböző forrásokra hivatkozva, hogy az énekes jobban van, több órán át bírja lélegeztetőgép nélkül is, és a szemét is kinyitja hosszabb időre, azonban az együttes menedzsere nem erősítette meg a pozitív változásról szóló híreket.

A népszerű zenekar tagjaival egyetemben rajongók ezrei reménykedtek, és imádkoztak, hogy javulni fog állapota, amire volt elvi esély, szervezete mégsem bírta tovább.

republic csapat

Magyarország egyik leghíresebb együttesét 1990 februárjában alakították meg. A Republic megalakulása óta minden évben kiadott legalább egy albumot, úgyhogy 2013-ig huszonkét lemezük jelent meg. Az első az Indul a mandula!!! címet kapta. Majdnem minden albumuk aranylemez lett, az igazi áttörést viszont csak a nyolcadik, a Tüzet viszek hozta meg, amin a Szállj el kismadár is szerepelt. Állítólag rekordidő alatt eladtak belőle 150 ezer példányt, és még külföldön is hódított.

Cipő, aki közel kétszázötven dalt szerzett a Republicnak, számos dalt írt Halász Juditnak és Koncz Zsuzsának is. Mindemellett készített lemezt filmzenékből is, és szólólemezt is adott ki, többek közt Cseh Tamással.

Kimaradt?