Nagytermi nézőtérrel játsszák a Macbeth-et a marosvásárhelyi színjátszás születésnapján

Ünnepi előadásra készül a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata az állandó marosvásárhelyi színjátszás 215. születésnapja alkalmából.

A színház közleménye szerint június 12-én, kedden este 7 órától nagytermi nézőtérrel tűzik műsorra a William Shakespeare Macbeth című színművét. Az ünnepi előadás apropója, hogy 1803. június 12-én a Nemzeti Játszó Társaság Marosvásárhelyen mutatta be August von Kotzebue: A nevelés formálja az embert című vígjátékát.

A Macbeth című előadást Keresztes Attila rendezte. „Egy boszorkányos jóslattól indíttatva és felesége biztatására a sikeres hadvezér meggyilkolja az őt éppen kitüntetni készülő királyát. Az ölést hivatásszerűen űző Macbeth számára, a katonához nem méltó gyáván elkövetett gyilkosság után egyszer és mindenkorra kizökken az idő. A frissen, és főként jogtalanul szerzett hatalom közvetlen mellékhatása az elvesztése miatti állandó szorongás, ami a feltartóztathatatlan hatalom- és becsvágyával társulva Macbeth-et további, sorozatos gyilkosságba hajszolja. A ráció és boszorkányos jóslatok uralta álomvilág között feloldódik a határ, Macbeth és felesége pedig a lelkiismeret delíriumában él: a bűn és bűnhődés összefüggésének félelmetes állapotában” – olvasható az előadásról a színház weboldalán.Az évforduló alkalmával nagytermi nézőtérrel játszott előadásra érvényesíthetőek a szabadbérletek, a pedagógus-, diák- és egyetemista bérletek, melyek tulajdonosai ingyenes helyjegyet válthatnak a jegypénztáraknál. A Kultúrpalotában működő jegyiroda keddtől péntekig 12:00-17:30 óra között, a színházi jegypénztár keddtől péntekig 9:00-15:00 óra között tart nyitva, valamint előadások előtt egy órával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?