Különleges hangszerparkjával turnézik Erdélyben az InFusion Trio

Szerda este Csíkszereda, csütörtökön Székelyudvarhely a következő koncerthelyszíne a klasszikus zenészekből alakult, magyarországi InFusion Triónak, amely különleges hangszerparkjával és új lemezével turnézik a héten Erdélyben.

Az InFusion Trio Magyarország egyetlen looper zenekara, melynek tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak. Erdélyi turnéján Csíkszeredába érkezik szerda este, és hatalmas bulit ígér  21 órától a Grund nevű szórakozóhelyen az InFusion Trió, amely a Balassi Intézet bukaresti központja támogatásával mutatkozik be öt városban. Nagyszeben után Bukarest közönsége élvezhette az egyedi hangzású dalokat – a bukaresti intézet székhelyén –, de a szerdai csíkszeredai és csütörtöki székelyudvarhelyi koncertjük után Marosvásárhely is belekóstolhat muzsikájukba. Különleges hangszerparkjuk „alkatrészei”: elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek.A looper egy digitális felvevő, ami képes a lejátszott hangokat felvenni, tárolni és azonnal visszajátszani, ráadásul nem csak rövidebbet, hanem több perces részeket is, többet is, így az előadó váltogatni is tud koncert közben köztük.

A Cseh Tamás Program nyerteseként a zenekar fölvette Loop Me Up című nagylemezét, melynek anyagán kívül az elmúlt évek legnagyobb slágereit is előadják saját feldolgozásukban. Olyan előadók dalait hallhatjuk új köntösben, mint a Maroon5, Calvin Harris, John Newman vagy épp a Daft Punk. Bemutatkozójuk szerint, a klasszikus zenészekből alakult, az InFusion Trió koncepciója egyáltalán nem klasszikus, hiszen elektronikus dob, elektronikus cselló és elektronikus hegedű, valamint különböző effektek, pedálok és looperek segítségével szólaltatja meg repertoárját.

A 2015-ös első lemezük megjelenését követően a három kivételesen tehetséges zenész 2016-ban heteken át a Rio de Janeiro-i Magyar Ház látogatóinak koncertezett az olimpiai játékok idején, idén februárban pedig új lemezük jelent meg, melynek anyagát úgy állították össze, hogy a közönség minden oldaláról megismerhesse stílusukat, angol és magyar nyelvű szerzeményeik mellett remek komolyzenei átiratokat, valamint népdal- és slágerátdolgozásokat is előadnak.

Példának itt a flashmobként Budapesten is előadott Maroon 5: Moove like Jagger-cover:

Az együttes tagjai közül Farkas Izsák a Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett, és szerepel a Vígszínházban a Hegedűs a háztetőn címszerepében, illetve számos jazz, rock és crossover formáció tagja, mint például a Random Trip vagy a Pilvaker. Simkó-Várnagy Mihály, aki a Roland Loop Világbajnokság kelet-európai döntőjének 2. helyezettje, szintén a Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott, majd a Liszt Ferenc Kamarazenekar tagja volt. Weisz Nándor pedig a Müncheni Zeneakadémián diplomázott, a Kocsis Zoltán vezette Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja, számos jazz, folk, és pop formáció tagja.

A csíkszeredai koncertjükre a támogató magyar intézetnek köszönhetően a beugró mindössze 5 lej, és április 19-én 22 órától a Zújgé klubban (Szentimre u. 4. sz.), illetve április 20-án 19 órai kezdettel a marosvásárhelyi Jazz & Blues kocsmában ingyenes.

Kapcsolódók

Kimaradt?