Francia kultuszfilmmel zárul a 17. TIFF, a főszereplő jelenlétében

Jean-Marc Barr, Luc Besson A nagy kékség (Le grand bleu) című 1988-as filmjének főszereplője, Lars Von Trier egyik kedvenc színésze lesz a 17. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál meghívottja. A színész június 3-án, a fesztivált záró vetítésen is jelen lesz Kolozsvár főterén.

A nagy kékség mellett a TIFF műsorra tűzte a Dolphin Man című 2017-es dokumentumfilmet is, amely a Luc Bessont megihlető búvárról, Jacques Mayolról szól, aki maga is közreműködött a róla szóló jáétkfilm forgatókönyvének megírásában.A nagy kékség a Jacques Mayol (Jean Marc-Barr) és Enzo Maiorca (Jean Reno) búvárok közötti barátságot és rivalizálást követi, szenvedélyes rekorddöntési kísérleteiket, életük kockáztatását lélegzetelállító felvételeken mutatja be. A hatáshoz Eric Serra emlékezetes zenéje is hozzájárul, fogalmaz a TIFF közleménye.

A filmet 1988-ban versenyen kívül mutatta be a Cannes-i Filmfesztivál, nyolc Cesar-díjra jelölték és több mint 9 millióan látták csak Franciaországban.Jean-Marc Barr A nagy kékség főszerepe mellett több Lars Von Trier-filmben is dolgozott, az Európa (Europa), a Hullámtörés (Breaking the Waves), a Táncos a sötétben (Dancer in the Dark), a Dogville és A nimfomániás (Nymphomaniac) címűekben. 1999-ben rendezőként debütált a Lovers című filmmel és ő a Lefteris Charistos rendezte Dolphin Man című dokumentumfilm narrátora.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?