Koszikáék helyben zenésítenek meg egy költeményt a szatmári versünnepen

Hétfőn szervezik a hagyományos, magyar költészet napjához kapcsolódó versünnepet a szatmárnémeti District 15 szórakozóhelyen. A Harag György Társulat SzatmárON kezdeményezésének részeként immár negyedik éve ünneplik hasonló módon a magyar verset és irodalmat.

A szervezők ez alkalommal is színes és színvonalas programmal készültek, amelynek középpontjában a magyar vers és az irodalom áll. Emellett izgalmas kerekasztal-beszélgetések, kulturális folyóirat- és könyvbemutató, kvíz, valamint irodalmi művekhez kapcsolódó ételek kóstolása színesíti a versblokkok dominálta programot.A rendezvény keretében kerekasztal-beszélgetés zajlik majd a költészet helyéről az iskolai oktatásban, valamint szatmári költők, közéleti személyiségek és diákok beszélnek majd személyes találkozásukról a költészettel. Bemutatják André Ferenc, a Helikon szépirodalmi folyóirat szerkesztőjének legújabb kötetét és a Sugárút kulturális folyóirat legújabb számáról beszélnek majd annak szerkesztői.

Az irodalom mellett a programban helyet kap a zene és a képzőművészet is: vers-ihlette képzőművészeti alkotások születnek majd a helyszínen, illetve a záróbulin fellépő Koszika & Friends zenekar tagjai a helyszínen zenésítenek majd meg egy verset. Hallhatjuk majd Kovács András Ferenc gyermekverseit színművészek által megzenésítve és megannyi egyéb költeményt, hiszen a szervezők arra bíztatják a szatmáriakat: jöjjenek el hétfőn délután a District 15-be és osszák meg mindenkivel kedvenc verseiket – akár saját költeményeiket is!

„Ha pedig nem szívesen állsz ki emberek elé, akkor csak vegyél részt az eseményen, és hallgasd a többieket” - üzenik felhívásukban a szervezők. A részletes program itt olvasható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?