Új műsorvezetővel folytatódik az Erdélyi Magyar Televízió közéleti-politikai műsora

Jakab Orsolya műsorvezetésével indul a Mérlegen közéleti-politikai műsor harmadik évada az Erdélyi Magyar Televízióban március 22-től.

Jakab Orsolya mindig is érdeklődött a közéleti és a politikai témák iránt. Politológia szakon tanult, 2009 óta az Erdély Fm munkatársa: kezdetben híradós szerkesztőként tevékenykedett, később a politikai műsor szerkesztése és vezetése volt a feladata, jelenleg a rádió főszerkesztője.„A célunk az, hogy érthetővé tegyük a nagynak tűnő döntéseket, megtaláljuk azt a gyakorlati elemet, amitől megfoghatóvá válnak a mindenkit érintő kérdések”- magyarázta.

A Mérlegen szerkezetét tekintve nem lesz változás az előző évekhez képest: minden csütörtök este 25 perces műsorral jelentkezik, központban az aktuálpolitikai kérdések és az adott témában érintett közszereplők, politikusok.

A meghívott politikusokkal, szakértőkkel az aktuális helyi, bukaresti, budapesti vagy éppen európai uniós döntéseket mérlegeli, sajátos erdélyi magyar szempontból megközelítve. A beszélgetéseket rövid elemző riportok egészítik ki. 

Jakab Orsolya szerkesztő-műsorvezető első vendége Porcsalmi Bálint lesz. A Mérlegen minden csütörtökön 21.30-kor jelentkezik az Erdélyi Magyar Televízióban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?