Nyolc erdélyi templomban koncertezik Mága Zoltán

Mága Zoltán hegedűművész, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima díjas magyar zenész az RMDSZ Nőszervezetének meghívására Erdély nyolc városában koncertezik március 19. és 26. között. A koncertsorozat Mága Zoltán 100 templomi ökumenikus jótékonysági missziójának része, amelynek elsőként, március 19-én a marosvásárhelyi Vártemplom ad otthont. Az események bevételét jótékonysági célra fordítják.

„Az RMDSZ Nőszervezetének egyik legfontosabb célja támogatást nyújtani és segíteni a rászorulóknak, szükséget szenvedőknek. Egybecseng célunk megvalósításával Mága Zoltán hegedűművész azon nemes szándéka, hogy a 100 templomi ökumenikus jótékonysági koncertsorozat keretében nyolc erdélyi magyar közösséget örvendeztessen meg muzsikájával. A közönség adományait a helyi nőszervezet ajánlása alapján, a rendezvény végén a nevesített civil szervezeteknek, személyeknek adják át” – nyilatkozta Biró Rozália. Az RMDSZ Nőszervezetének elnöke ugyanakkor arra buzdít mindenkit, hogy vegyen részt az eseményeken, és adományával támogassa e nemes ügyet, vállaljon segítő szerepet közössége rászorulóiért, hiszen „együtt sokat tehetünk”.A karitatív akció során a koncert bevételét és a beérkezett adományokat minden településen a rászorulók megsegítésére fordítják: Marosvásárhelyen a Szent Erzsébet társulás gondozottjainak, Csíkszeredában az Áradat Egyesület lelkisegély-szolgálat, Sepsiszentgyörgyön a bántalmazott nőkkel foglalkozó Szentkereszty Stephanie Egyesület, Nagyenyeden egy CT megvásárlása a helyi kórház számára, Zilahon a szilágycsehi Down Sindroma Egyesület, Kolozsváron a Yuppi Tábormozgalom Egyesület, Szatmárnémetiben a Gyöngyszem Egyesület és a Szatmár Egyházmegyei Caritas Szervezet, Nagyváradon pedig a Diakonia Alapítvány és a Caritas Katolika javára ajánlják fel.

A koncertsorozat helyszínei:

Marosvásárhely (március 19. Vártemplom)
 Csíkszereda (március 20. Szent Ágoston római katolikus templom)
 Sepsiszentgyörgy (március 21. Unitárius templom)
 Nagyenyed (március 22. Református vártemplom)
 Zilah (március 23. Belvárosi református templom)
Kolozsvár (március 24. Szent Mihály templom)
Szatmárnémeti (március 25. Németi református templom)
Nagyvárad (március 26. Újvárosi református templom).

Az események helyszíni szervezését az RMDSZ megyei Nőszervezetei vállalták. További részletekről az RMDSZ Nőszervezet Facebook-oldalán vagy a helyi szervezeteknél lehet érdeklődni.

Kapcsolódók

Kimaradt?