Ha tavasz, akkor bábszínházi világnap Kolozsváron

A csillagászati tavasz első napja, március 21. a bábszínház világnapja, a kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozata az Életfa Családsegítő Egyesülettel közreműködésben már egy nappal korábban elkezdi az ünneplést.

A 2017-es rendezvényhez hasonlóan március 20-án interaktív bábkereső sétával, gyerekkoncerttel, tombolával szórakoztatják a bábszínház közönségét, 21-én pedig a Kolozsvári mesék című négy éven felülieknek szóló előadást tűzték műsorra. A belépés minden programra ingyenes.

A bábkereső séta a következőképpen zajlik: a város öt különböző helyszínén egy- bábszínész tartózkodik egy bábbal, a sétára vállalkozók pedig az Életfa Családsegítő Egyesülettől indulva egy vázlatos térkép segítségével a különböző állomáshelyeken megkeresik a bábszínészt és a nála levő bábot, a gyerekek feltesznek egy kérdést a bábnak, egy kérdést a bábszínésznek és tovább haladnak az utolsó állomásig, a Puck Bábszínházig.

A gyerekkoncert után tombolára kerül sor, amelyen a játékban résztvevő gyerekek könyveket és bábszínházi bérletet nyerhetnek.2000-ben, németországi kongresszusán döntött úgy a Nemzetközi Bábművész Szövetség, hogy a színházi világnap mintájára legyen a bábosoknak egy külön ünnepe, Dadi Pudumjee, a Nemzetközi Bábművész Szövetség elnöke pedig március 21-ét, a tavasz első napját javasolta, amikor az egész földkerekségen mindenütt süt a nap, derül ki a bábszínház közleményéből.

A 2018-as Bábszínházi világnap programja
Március 20.
16:00 Bábkereső (interaktív séta gyerekeknek és szülőknek) – Indulás az Életfa Családsegítő Egyesület székhelyétől (Magyar u. /21. Decembrie 1989. 78. sz.)
17:30 Fütyülünk a világra – Bertóti Johanna gyerekkoncertje a Puck Bábszínház színpadán
18:40 Tombola – a Bábkereső-játékban résztvevő gyerekeknek
Március 21.
11:00 Kolozsvári mesék – bábelőadás. (4+) Rendező Varga Ibolya.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?