Erdélyi turnéra indul a Fran Palermo

Nyári Electric Castle-es fellépése előtt Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Nagyváradon is koncertezik a héten az egyik legizgalmasabb magyarországi zenekar, a Fran Palermo.

A zenekar stílusa sok különféle műfajt érint az indie-től a rock and rollon át az afropopig, mindez az ütősökkel, fúvósokkal és billentyűssel megdobott mediterrán hangulattal fűszerezve. Egyedi, összetett hangzásviláguk talán annak is köszönhető, hogy négy nemzet – magyar, spanyol, kubai, görög – gyermekei hozták magukkal és gyúrták egybe zenei kultúrájukat. Mostanra az együttes meghatározó budapesti koncertzenekarrá nőtte ki magát, és hűséges rajongótábort tudhatnak maguk körül.

Az erdélyi turné helyszínei:
Március 14 - Kolozsvár /Form Space
Március 15 - Marosvásárhely The Bunker
Március 16 - Nagyvárad Moszkva Kávézó

Az együttest 2011 végén alapította Henri Gonzo énekes-gitáros-frontember Budapesten. Két kislemez és másfél éves alkotói szünet után friss erővel tértek vissza 2014 őszén a Sun in Splendour című harmadik kislemezükkel. Ezt 2015-ben az első, cím nélküli nagylemez követte, amelyet teltház előtt mutattak be az A38-on. Azóta a zenekar megfordult az összes jelentősebb hazai fesztiválon, 2016-ban az év felfedezettjének választották a Petőfi Zenei Díjátadón, majd egy évvel később ugyanitt már a „Legjobb Zenekar” kategóriájában jelölték őket.

2016-os Razzle Dazzle című albumuk helyet kapott szinte az összes év végi albumlistán a magyar médiában. 2017 őszén jelent meg a banda új kiadványa, a Bonerider, melyen a négy angol dal mellett helyet kapott egy régi klasszikus is, a Holdvilágos, a zenekar rég várt első magyar dala.

Kapcsolódók

Kimaradt?