A harmadik festett villamos is sínen van Kolozsváron

A Guruló galéria #3 (Galerie de artă pe roți #3) a Jazz in the Park Alap támogatásával valósult meg. A kolozsvári villamost Irlo díszítette ki, aki utcai műalkotásokat hoz létre, akárcsak a projekt kezdeményezői, Ocu és Kero.

A régi kolozsvári villamosok kiszínezésével az utasok jókedvre derítése és a tömegközlekedés használatának bátorítása a cél. Korábban már két kolozsvári villamost festettek át. A harmadik jármű kiszínezése három napot vett igénybe, a folyamatról készült fotók itt láthatók.A Jazz in the Park fesztivál 2014 óta támogat közösségi kezdeményezéseket. 2017-ben a pataréti közösségnek szóló oktatási projektet támogattak, sportösztöndíjat finanszíroztak és hamarosan játszóteret építenek Pataréten a fesztiválalapból.

A Jazz in the Park szervezői nemrég meghirdették a 2018-as pályázatot is: április 8-ig várják a közösségi művészeti projekteket. A fesztiválon vásárolható nem kötelező jegyekből 30 ezer eurót gyűjtenének össze erre a célra, amelyből három projektet támogatnának. Jelentkezni online lehet.

A Jazz in the Park fesztivált 2018-ban június 21. és július 1. között szervezik meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?