A Szent Anna-tó legendáját vitte színpadra Mezei Kinga Sepsiszentgyörgyön


-A A+

A Szent Anna-tó legendáját feldolgozó, a szó helyett elsősorban a zene és a mozgás nyelvén megszólaló Anna legenda című előadást március 9-én, pénteken 19 órai kezdettel mutatják be a Tamási Áron Színház nagytermében.

A színház közleménye szerint a Szent Anna-tó keletkezéséről keringő számtalan mítosz és legenda a „székely lelkületet” ragadja meg. „Erdély egyik legköltőibb helyszínének története nem véletlenül van tele zsarnoksággal, telhetetlenséggel és kapzsisággal. A lányok önfeláldozó magatartásának kérdése az emberiség élethez való viszonyának szimbóluma” – írják.Az előadásban felsejlő történetfoszlányok forrása Tamás Menyhért Szent Anna-tó regéje című műve, azonban a pszichológiai mélységek kibontását a társművészetek használata teszi lehetővé.

Mezei Kinga, a produkció rendezője, vajdasági származású, Szerbiában, Magyarországon és Erdélyben egyaránt jelenlévő színész-rendező, aki most dolgozik első alkalommal a társulattal. A körülötte lévő vajdasági és magyarországi alkotói stáb pedig szintén egy olyan színházi kultúrából érkezett, amellyel mindezidáig kevés élményszerű találkozása volt a sepsiszentgyörgyi közönségnek.

A március 9-i bemutatót követően március folyamán még két alkalommal játsszák az előadást: 11-én, vasárnap és 13-án kedden 19 órai kezdőidőpontokkal a nagyteremben. Jegyeket a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőirodában, valamint online lehet váltani.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X